Artikkelit

Artikkelit ja tiivistelmät

Tarkemmat tiedustelut myös vanhemmista julkaisuista, niiden sisällöistä sekä irtonumeroiden osto osoitteesta suomensoluiologit(at)gmail.com.


28.2.2022 | Solubiologi 2/2021

Vuoden 2021 uusin lehti on julkaistu :). Mukavia lukuhetkiä kaikille!

Mikä Solubiologi-lehti?

Solubiologi-lehti on täynnä alan uutisia, artikkeleita ja mielenkiintoisia haastatteluja alan merkkihenkilöiltä suomeksi ja ruotsiksi. Lehti jaetaan 1-2 kertaa vuodessa jäsenillemme ja kannatusjäsenillemme, kuten yliopistoille. Mikäli haluat tukea yhdistyksemme toimintaa ja saada laadukasta luettavaa työpaikkasi kahvipöytään, ota yhteyttä suomensolubiologit@gmail.com ja tilaa Solubiologi-lehden vuosikerta hintaan 25 €/vuosi!

Tiesithän, että jäsenenä voit lukea näköislehden myös intrassa?

2.7.2021 | Solubiologi 1/2021

Uusin Solubiologi-lehti (1/2021) on jälleen täynnä mielenkiintoista luettavaa.
Mukana on yhdistyksen uuden puheenjohtajan, Johanna Matilaisen terveiset,
tiedeartikkeleina nähdään Anna Nylundin ruotsinkielinen ”Filopodiers mångsidiga
funktioner” ja Helena Vihtiset ”Elektronimikroskopiaa kolmiulotteisesti”.
Kuukauden solubiologina haastatellaan Suomen Akatemian tutkijatohtori
Elina Mäntylää.

Lisäksi mukana ovat tuttuun tapaan Proffan suusta – tällä kertaa John Eriksson
kirjoittaa biokuvantamisen kehittymisestä – ja Sanna Turusen kolumni ja
tiedonjyvät, joissa kurkistetaan mm. tekoälyyn. Viimeisenä, mutta ei suinkaan
vähäisimpänä, on esittelyssä Aiforia Technologies Oy.

Joko luit lehden?

Mikäli haluat tutustua lehteen tai tilata sen itsellesi, niin otahan yhteyttä!

22.2.2021 | Solubiologi 2/2020

Vuoden 2020 toinen Solubiologi-lehti on ajankohtainen kooste tämänhetkisestä ikääntymistutkimuksesta. Näkemyksiään aiheesta esittelee geriatrian professori Timo Strandberg, ja FM Anna Kankaanpää sekä LitT Elina Sillanpää kertovat tiedeartikkelissa epigeneettisistä kelloista. Lehdessä on mukana myös Kuukauden Solubiologi Satu Pekkala, joka on julkaissut kirjansa ”Suolistomikrobit ja terveys – hyvinvointia koko keholle” syksyllä 2020. Solubiologista löytyy siis jälleen kerran paljon mielenkiintoista luettavaa jäsenillemme!

20.5.2020 | Solubiologi 1/2020 ilmestynyt!

Jihuu, vuoden 2020 ensimmäinen Solubiologi on ilmestynyt! Joko olet saanut omasi?

Lehdessä esittelyssä Kuukauden Solubiologi Joanna Ilvesaro (Fimlab Laboratorioiden laboratoriopäällikkö) ja Nordic Laboratories Oy Helsingin Viikistä. Professorin mielipiteen tarjoilee Seppo Vainio (Kehitysbiologian professori Oulun yliopistosta), ja tiedeartikkeleissa pureudutaan histonikoodin sekä syövän täsmälääkehoitojen jälkeiseen jäännöstautiin. Mahtava paketti piristämään solubiologian korona-arkea! Lehden voi lukea myös pdf-muodossa jäsenintrassamme.

15.2.2020 | Solubiologi 2/2019 on ilmestynyt! Joko olet saanut omasi?

Vuoden 2019 toisessa numerossa on mukana Jukka Westermarckin (syöpätutkija, lääkäri, syöpäbiologian professori ja tutkimusjohtaja, Turun yliopisto) haastattelu, kuukauden solubiologi Johanna Tuomela (solubiologian dosentti, ryhmänjohtaja, yliopistonlehtori, Turun yliopisto), Anu Kauppisen immuno-oftamologian tutkimusryhmän esittely (Itä-Suomen yliopisto), Mari Björkmanin ”Solubiologina lääketeollisuudessa” kolumni sekä asiaa seeprakalasta ja jobitista!