Hallitus 2020

Johanna Matilainen

johanna.matilainen (at) uef.fi

”Hei! Opiskelin solu- ja molekyylibiologiaa Jyväskylän yliopistossa ja nyt teen väitöskirjaa Itä-Suomen yliopistossa, Kuopion kampuksen biolääketieteen yksikössä. Tutkin väitöskirjaprojektissani solunulkoisten vesikkeleiden roolia ei-alkoholiperäisen rasvamaksataudin (NAFLD) synnyssä ja etenemisessä. Kerron hyvin mielelläni yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista kaikille kiinnostuneille, joten tule ihmeessä juttelemaan!”

Elina Siljamäki

Varapuheenjohtaja

elisil (at) utu.fi

”Tervehdys Turusta! Solubiologiksi valmistuttuani työt veivät minut tutkijaksi Turun yliopistoon, jossa selvittelen solusignaloinnin saloja. Jos Suomen Solubiologit ry:n toiminta kiinnostaa, otathan rohkeasti yhteyttä!”

Linda Kauppinen

Tiedotussihteeri

linda.l.m.kauppinen (at) gmail.com

”Heipä hei! Ympyrä sulkeutuu – hallituksen jäsen, kuusi vuotta taloudenhoitajana ja nyt jälleen hallituksen jäsenenä. Taustaltani olen solu- ja molekyylibiologi. Sain keväällä 2018 FM-paperit Jyväskylän yliopistolta, ja sen jälkeen tein 1,5 vuotta Turun yliopistolla projektitutkijan hommia PP2A-inhibiittorien parissa, kunnes päädyin toiselle puolelle Suomea nykyiseen pestiini eli Kuopioon Finvectorille Downstream spesialistiksi. Pitkällä historialla yhdistyksen parissa vastailen mielelläni kaikkeen SSB:een liittyvään. :)”

Kai Härkönen

Taloudenhoitaja

harkonenkai (at) hotmail.com

”Hellurei! Allekirjoittanut on Itä-Suomen yliopistosta Kuopiosta molekulaarisen lääketieteen koulutusohjelmasta vuonna 2020 väitellyt vesikkelimestari ja tutkimusurani jatkuu vesikkelitutkimuksen parissa SPR:n Veripalvelun leivissä Helsingissä. Toimin rahastonhoitajana Suomen Solubiologit ry:ssä, saapi tulla juttelemaan.”

Jan Koski

koskijan (at) live.fi

”Hei! Toimin projektitukijana SPR Veripalvelussa, ja teen väitöskirjaani kliiniseen tohtori ohjelmaan lastentaudeille. Tällä hetkellä urani suuntautuu immunologian ja syöpäbiologian tutkimukseen, ja väitöskirjan aiheena on geenimuunneltujen (CAR) T-solujen soluterapian tehostaminen. Väitöskirjan valmistuminen on suunniteltu vuoden 2020 lopulle.  Aikaisemman Solu- ja molekyylibiologian FM-tutkinnon olen suorittanut Jyväskylän yliopistossa ja TAMK:sta Laboratorioanalyytikon tutkinnon.

Suomen Solubiologit ry yhdistää solubiologian, molekyylibiologian ja vastaavien alojen osaajat, ja kerron mielelläni lisää aiheesta kiinnostuneille!”

Terhi Heino

terhi.j.heino (at) utu.fi

”Hei! Olen peruskoulutukseltani biokemisti ja väitöskirjani tein luusolujen biologiasta. Nykyään toimin yliopisto-opettajana ja pienen tutkimusryhmän johtajana Turun yliopiston Biolääketieteen laitoksella. Kiinnostukseni kohteena on kantasolujen toiminta luun ja verisuonten uudismuodostuksessa. Olen uusi jäsen Suomen Solubiologit ry:n hallituksessa ja odotan innolla pääsyä mukaan yhdistyksen toimintaan.”

Niko Kangasniemi

kangasniemi.niko@gmail.com

”Hei vaan hei! Olen juuri valmistumaisillani filosofian maisteriksi solu- ja molekyylibiologian opintosuunnasta Jyväskylän yliopistosta. Erityisiin mielenkiinnon kohteisiini biologian alalla kuuluvat mikroskopia ja neurotieteen sovellukset! Toivonkin valmistumisen jälkeen voivani siirtyä väitöskirjahommiin näiden aiheiden parissa.”