Ajankohtaista

Tällä sivulla ilmoitetaan yhdistyksen tapahtumista sekä muista ajankohtaisista asioista.

Vielä tänään aikaa ilmoittautua kevään seminaariin!

7.2.2023 | Ajankohtaista

Laittakaa kalenteriin päivämäärä 31.3.2023 ylös, sillä jälleen kerran saamme järjestää yhdessä Suomen Sidekudostutkijoiden kanssa yhteisen seminaarin. Biomedicum täyttyy mitä mielenkiintoisimmista puhujista ja ilta huipentuu yhteiselle illalliselle. Halukkaille on mahdollisuus päästä pitämään oma lyhyt esityksensä, joten muistathan lähettää abstraktisi viimeistään tiistaihin 28.2. mennessä. Rekisteröidy tapahtumaan 17.3. mennessä! Helsingissä nähdään!

Linkki rekisteröitymislomakkeeseen, jonka kautta myös abstrakti submittoidaan: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/6b77c4fc-7a1a-4f8f-9042-c5d6e3ba8c5d?displayId=Fin2732667

Once again we are proud to inform that the 2nd joint meeting together with Finnish Matrix Biology Society will be held on Friday 31.3.2023 in Biomedicum, Helsinki. There will be great speakers and interesting talks, and finally a dinner that ends the whole seminar day. For short talks, remember to submit your abstract by 28.2. Remember to register for the seminar by 17th March! See you in Helsinki!

Register for the seminar and submit your abstract via this form: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/6b77c4fc-7a1a-4f8f-9042-c5d6e3ba8c5d?displayId=Fin2732667

Projektitutkija/Väitöskirjatutkija, Fluksomiikka & immunometabolia – Turun yliopisto

17.3.2023 | Avoimet työpaikat

https://duunitori.fi/tyopaikat/tyo/projektitutkijavaitoskirjatutkija-fluksomiikka-immunometabolia-stsur-16451600

Työpaikkakuvaus

Päätehtävät ja vastuualueet

  • Fluksomiikkakokeet (fluxomics) kasvatetuilla immuunisoluilla keskittyen miten erilaiset altistukset (ympäristön kemikaalit, mikrobien aineenvaihduntatuotteet) vaikuttavat immuunisolujen toimintoihin.
  • Fluksomiikka- ja muun tutkimukseen liittyvän datan analysointi (esim. transkriptomiikka, MS-kuvantaminen)
  • Kirjaus ja raportointi

Vaadittavat ominaisuudet

  • Maisterintutkinto biokemiasta, aineenvaihdunnasta, systeemibiologiasta tai vastaavalta alalta
  • Kokemus aineenvaihdunnan tutkimiseen käytettävistä menetelmistä
  • Hyvät tiedot R:stä ja Matlabista
  • Hyvät tiedot biokemiasta
  • Korkea motivaatio, oma-aloitteisuus ja itsenäisyys
  • Hyvä kirjallinen ja suullinen englannin kielen taito

Toivottu osaaminen

  • Vahva julkaisuluettelo, joka sisältää julkaisuja tehtävään liittyvän alan kansainvälisissä julkaisusarjoissa
  • Hyvät tiedot Pythonista ja Javasta
  • Kokemus suoliston mikrobiyhteisöjen genominlaajuisesta metabolian mallintamisesta
  • Kokemus projektiraporttien laatimisesta

Työsuhteen kesto ja palkkaus

Tehtävän aloittamisajankohta on neuvoteltavissa, toivottavasti kuitenkin touko-kesäkuussa 2023. Tehtävän kesto on 36 kuukautta (neuvoteltavissa), ja saattaa olla mahdollista, että työ jatkuu sen jälkeenkin. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika ja tehtävän pätevyysvaatimukset löytyvät yliopiston johtosäännöstä.

Tehtävä sijoittuu opetus- ja tutkimushenkilökuntaan. Palkka projektitukijalle tai väitöskirjatutkijalle on keskimäärin 2300-2700 eur/kk. Palkka määräytyy yliopistojen työehtosopimuksen perusteella ja riippuu hakijan koulutuksesta ja pätevyyksistä.

Hakemuksen lähettäminen

Lähetäthän englanninkielisen hakemuksesi viimeistään 9.4.2023 yliopiston sähköisen hakujärjestelmän kautta https://www.utu.fi/en/university/come-work-with-us.

Liitä englanninkieliseen hakemukseesi:

1) motivaatiokirje (max 1 sivu) joka keskittyy omiin vahvuuksiisi liittyen juuri meidän tutkimusaiheisiimme

2) ansioluettelo

3) tutkintotodistuksen kopiot

4) vähintään kolmen suosittelijan yhteystiedot (nimi, työpaikka, sähköpostiosoite)

5) julkaisuluettelo, jossa korostettuna viisi tehtävän kannalta olennaisinta julkaisua

Hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä avustaa tarvittaessa biocityhrservices(at)utu.fi

Valintakriteerimme perustuvat siihen, että löydämme tehtävään pätevimmän ja sopivimman henkilön. Käytännössä se tarkoittaa, että huomioon otetaan paitsi koulutus, tieteelliset julkaisut ja työkokemus, myös henkilökohtaiset ominaisuudet, kommunikaatio- ja motivaatiotekijät sekä muut tehtävän hoitamisen kannalta olennaiset tekijät.

Meistä

Lue lisää meistä https://initialise-project.eu/

Turun Biotiedekeskus on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen erillislaitos. Keskuksen tehtävä on edistää korkeatasoista tutkimusta ja koulutusta ja se tarjoaa korkealuokkaisen ja kansainvälisesti kilpailukykyisen ja verkostoituneen tutkimusympäristön. Meillä teet tutkimusta viimeisimpien tutkimusmenetelmien ja huipputason tutkijoiden parissa. Työympäristömme on vahvasti kansainvälinen ja siten työkielemme on englanti.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme. Lue lisää meistä työnantajana Tervetuloa meille töihin -sivulta.

Älä epäröi kysyä lisätietoa tehtävään liittyen englanniksi matej.oresic(at)utu.fi

Opetushoitajan määräaikainen tehtävä – Turun yliopisto

17.3.2023 | Avoimet työpaikat

https://duunitori.fi/tyopaikat/tyo/opetushoitajan-maaraaikainen-tehtava-stsur-16468170

Työpaikkakuvaus

Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan biolääketieteen laitoksessa on haettavana opetushoitajan määräaikainen tehtävä (sijaisuus) 31.1.2024 asti. Tehtävään valitun toivotaan aloittavan mahdollisimman pian tai sopimuksen mukaan.

Opetushoitajan tehtävät liittyvät kaikkiin biolääketieteen laitoksen koulutusohjelmiin (lääketieteen, hammaslääketieteen ja biolääketieteen koulutusohjelmat sekä kansainväliset maisteriohjelmat Biomedical Imaging ja Drug Discovery and Development).

Opetushoitajan tehtävänkuva on opetusta koordinoiva ja tukeva: Tehtäviin kuuluu opetusohjelmien ja lukujärjestysten laatiminen yhteistyössä mm. lukuvuosijohtajien ja opetushenkilöstön kanssa, opetuksen teknisten edellytysten ja tenttien organisointi, opiskelijoiden ja opettajien yhteyshenkilönä toimiminen, opinnoista tiedottaminen ja muut opetushoitajan tehtävänkuvaan kuuluvat tehtävät riippuen valittavan henkilön osaamisesta ja koulutuksesta. Opetushoitajan tehtävään kuuluu myös osallistuminen niihin tiedekunnan opintohallintotehtäviin, joihin yleisesti tiedekunnan opetushoitajat osallistuvat.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Eduksi katsotaan kokemus koulutussuunnittelusta, pedagoginen osaaminen, opetettavien opintokokonaisuuksien ja yliopistossa käytössä olevien sähköisten oppimisympäristöjen ja opintotietojärjestelmän tuntemus (esimerkiksi Peppi ja Moodle), laboratorioalan tuntemus sekä ruotsin kielen taito. Työssä tarvitaan hyviä vuorovaikutus-, organisointi- ja tietoteknisiä taitoja sekä hyvää englannin kielen taitoa. Hakijassa arvostamme vastuuntuntoisuutta, tarkkuutta ja oma-aloitteista otetta työntekoon.
Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän muun asiantuntija- ja tukihenkilöstön vaativuustason 8 mukaisesti, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 2640,49 euroa kuukaudessa. Tehtäväkohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Työsuhteen alussa palkka on n. 2798-3089 euroa/kk riippuen valitun hakijan aiemmasta kokemuksesta.

Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla. Lue lisää meistä työnantajana Tervetuloa meille töihin -www-sivulta.

Hakemus tulee jättää viimeistään 27.3.2023 klo 23.59 yliopiston sähköisessä rekrytointijärjestelmässä osoitteessa www.utu.fi/tyopaikat. Linkki hakulomakkeeseen löytyy kyseisen tehtävän tiedoista (”Täytä hakemus”). Hakemukseen tulee liittää CV, motivaatiokirje sekä muut asiakirjat, jotka voivat vaikuttaa tehtävän täyttämiseen.
Lisätietoja tehtävästä antaa biolääketieteen laitoksen varajohtaja Kati Elima (yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse kati.elima@utu.fi, jotta voidaan sopia soittoaika).
Lisätietoja hakuprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Kristiina Nuutila, puh. +358 50 313 5224, kristiina.nuutila@utu.fi.

Erikoistutkija/tutkijatohtori, Multiomiikkadatan analysointi – Turun yliopisto

17.3.2023 | Avoimet työpaikat

https://duunitori.fi/tyopaikat/tyo/erikoistutkijatutkijatohtori-multiomiikkadatan-analysointi-stsur-16470301

Työpaikkakuvaus

Päätehtävät ja vastuualueet

  • Tilastollisten ja koneoppimismenetelmien soveltaminen multiomiikkadatan analysointiin (altistukset, genomiikka, shotgun-metagenomiika, yksisolutekniikat, proteomiikka, metabolomiikka) liittyen terveyteen ja sairauksiin
  • Kirjaus ja raportointi

Vaadittavat ominaisuudet

  • Tohtorintutkinto tilastotieteistä, bioinformatiikasta tai vastaavalta alalta
  • Erinomaiset tiedot tilastollisista menetelmistä (mukaan lukien koneoppimismenetelmät)
  • Erinomaiset tiedot R-ohjelmointikielestä
  • Vahva näyttö bioinformatiikan sovelluksista
  • Korkea motivaatio, oma-aloitteisuus ja itsenäisyys
  • Hyvä kirjallinen ja suullinen englannin kielen taito

Toivottu osaaminen

  • Vahva julkaisuluettelo, joka sisältää julkaisuja tehtävään liittyvän alan kansainvälisissä julkaisusarjoissa
  • Hyvät tiedot Matlabista, Pythonista tai Javasta
  • Kokemus tilastollisten menetelmien käytöstä biolääketieteessä
  • Kokemus projektiraporttien laatimisesta

Työsuhteen kesto ja palkkaus

Tehtävän aloittamisajankohta on neuvoteltavissa, toivottavasti kuitenkin touko-kesäkuussa 2023. Tehtävän kesto on 36 kuukautta (neuvoteltavissa), ja saattaa olla mahdollista, että työ jatkuu sen jälkeenkin. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika ja tehtävän pätevyysvaatimukset löytyvät yliopiston johtosäännöstä.

Tehtävä sijoittuu opetus- ja tutkimushenkilökuntaan. Palkka on keskimäärin 3300-3600 eur/kk henkilölle, jolla on tohtorin tutkinto. Erikoistutkijan palkka on pätevyydestä ja kokemuksesta riippuen keskimäärin 3500 – 4500 eur/kk. Palkka määräytyy yliopistojen työehtosopimuksen perusteella ja riippuu hakijan koulutuksesta ja pätevyyksistä.

Hakemuksen lähettäminen

Lähetäthän englanninkielisen hakemuksesi viimeistään 9.4.2023 yliopiston sähköisen hakujärjestelmän kautta https://www.utu.fi/en/university/come-work-with-us.

Liitä englanninkieliseen hakemukseesi:

1) motivaatiokirje (max 1 sivu) joka keskittyy omiin vahvuuksiisi liittyen juuri meidän tutkimusaiheisiimme

2) ansioluettelo

3) tutkintotodistuksen kopiot

4) vähintään kolmen suosittelijan yhteystiedot (nimi, työpaikka, sähköpostiosoite)

5) julkaisuluettelo, jossa korostettuna viisi tehtävän kannalta olennaisinta julkaisua

Hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä avustaa tarvittaessa biocityhrservices(at)utu.fi

Valintakriteerimme perustuvat siihen, että löydämme tehtävään pätevimmän ja sopivimman henkilön. Käytännössä se tarkoittaa, että huomioon otetaan paitsi koulutus, tieteelliset julkaisut ja työkokemus, myös henkilökohtaiset ominaisuudet, kommunikaatio- ja motivaatiotekijät sekä muut tehtävän hoitamisen kannalta olennaiset tekijät.

Meistä

Lue lisää meistä https://initialise-project.eu/

Turun Biotiedekeskus on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen erillislaitos. Keskuksen tehtävä on edistää korkeatasoista tutkimusta ja koulutusta ja se tarjoaa korkealuokkaisen ja kansainvälisesti kilpailukykyisen ja verkostoituneen tutkimusympäristön. Meillä teet tutkimusta viimeisimpien tutkimusmenetelmien ja huipputason tutkijoiden parissa. Työympäristömme on vahvasti kansainvälinen ja siten työkielemme on englanti.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme. Lue lisää meistä työnantajana Tervetuloa meille töihin -sivulta.

Älä epäröi kysyä lisätietoa tehtävään liittyen englanniksi matej.oresic(at)utu.fi

Asiakaspalveluspesialisti, vanhempainvapaan sijaisuus- CityLab, Helsinki

12.3.2023 | Avoimet työpaikat

https://city-lab.fi/kampanja/avoin-tyopaikka-asiakaspalveluspesialisti/

City-Lab Oy on vuonna 1993 perustettu suomalainen kasvava bioalan yritys, joka tarjoaa henkilökohtaista palvelua laboratoriotarvikkeisiin, -kemikaaleihin ja -laitteisiin liittyen. Toimimme lähivarastona, tilaajana ja neuvonantajana mm. luonnontieteellistä sekä lääketieteellistä tutkimusta ja tuotekehitystä tekeville korkeakouluille ja yrityksille. Meidät löytää tällä hetkellä viideltä suurelta yliopistokampukselta: Biocity Turku, Biomedicum Meilahti (Helsinki), Biokeskus 1 Viikki (Helsinki), Aapistie Oulu ja Snellmania Kuopio.

City-Lab hakee sijaista vanhempainvapaan ajaksi Biomedicumin toimipisteeseen Helsinkiin

ASIAKASPALVELUSPESIALISTIA

Tehtävänkuva:

Tehtäväsi ydin on asiakaspalvelutyö Biomedicumin toimipisteessä. Neuvot asiakkaita heidän ongelmissaan, selvität eteen tulevia kysymyksiä ja ennen kaikkea autat asiakasta löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun, joka soveltuu hänen tarpeisiinsa. Lisäksi tehtäviisi kuuluvat tilausten käsittely ja tavaran vastaanotto. Asiakaspalvelukokemus katsotaan eduksi.

Mitä Sinulta odotamme:

  • Sinulla on bioalan koulutus ja kiinnostusta asiakaspalvelutyöhön
  • Sinulla on kokemusta ja tietoa molekyylibiologiasta, proteiinikemiasta ja/tai soluviljelystä
  • Olet ulospäin suuntautunut, positiivinen ja asiakaspalveluhenkinen
  • Sosiaalisena ihmisenä saat energiaa ihmisten kohtaamisesta
  • Innostut haasteista, mutta et myöskään pelkää rutiineja
  • Olet omatoiminen, ahkera ja toimeen tarttuva, etkä pelkää tuoda esiin uusia ideoita
  • Olet pitkäjänteinen, paneutuva ja asiakkaiden etua ajatteleva
  • Tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa, vähintään suomeksi ja englanniksi

Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Aloitus mielellään toukokuun alusta tai sopimuksen mukaan. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää 24.3.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen vesa.rauhala@city-lab.fi. Lisätietoja saat myös numerosta 040-1299904 ja nettisivuiltamme www.city-lab.fi.

Doctoral researcher position at Westermarck laboratory/Turku Bioscience Centre: Role of phosphatases in breast cancer therapy resistance

9.3.2023 | Avoimet työpaikat

A doctoral researcher position (PhD student) is available in the laboratory of Professor Jukka Westermarck at the Turku Bioscience Centre. We are looking for a highly motivated researcher with MSc degree or equivalent to join our international research group. The group broadly focuses on very exciting therapeutic potential of phosphatases in cancer therapy. Recent very rapidly accumulating data from others and us indicate that pharmacological phosphatase targeting may open entirely new perspectives for treatment of cancer patients with otherwise dismal prognosis. The project is focused on characterization of novel therapeutic opportunities emerging from our recent research related to role of phosphatases in breast cancer development and drug resistance.

Fixed-term contract for four years starting from May 1st, 2023

Application DL: March 19th, 2023

Relevant recent publications:

Pavic et al., Nat Commun, in press

Laine et al., Cancer Res, 2021

Vervoort et al., Cell, 2021

Mäkelä et al., Clin Cancer Res, 2021

Kauko et al., Sci Transl Med, 2018

Take a look at the call text for details here.

Senior Medical Affairs Scientist, Finland – Pfizer, Helsinki

4.3.2023 | Avoimet työpaikat

https://www.linkedin.com/jobs/view/3483067304

About the job

Breakthroughs that change patients’ lives… At Pfizer we are a patient centric company, guided by our four values: Courage, Joy, Equity and Excellence. Our breakthrough culture lends itself to our dedication to transforming millions of lives. At Pfizer we know that great things happen anywhere people come together with one shared goal.

In our search for talents, right now, we are seeking highly qualified candidates to fill the position as:

Senior Medical Affairs Scientist

How We Impact Patients

We contribute to transforming the lives of patients through science. We lead the medical conversation by partnering broadly and generating scientific evidence. In this role your will be at the heart of science focusing on breakthroughs that transform patients´ lives.

At Pfizer, we have a long history in infectious diseases research and development. Current portfolio includes products for COVID-19 as well as numerous other essential anti-infectives. Furthermore, in the upcoming years Pfizer is expected to launch several new drugs for infectious diseases in areas with high medical need. As Medical Affairs Scientist you will have a key role in ensuring individuals and society can safely and effectively benefit from our current and future products through data generation, peer-to-peer interaction, and collaboration with external parties.

How You Will Contribute

Senior Medical Affairs Scientist (Sr MAS) leads and executes medical strategies for demonstration and communication of the therapeutic value of assigned Pfizer product(s) in healthcare and for the optimization of patient outcomes.

Sr MAS uses a science-based and customer-focused approach to advance medical engagement, clinical research, data generation and co-creation of innovative solutions based on customer needs. In this position the Sr MAS will work within the Hospital and Covid portfolio Medical Affairs team in Finland within the therapeutic area of infectious diseases.

The key responsibilities in this role include:

  • Develops and implements customer-focused medical strategies for the assigned Pfizer product(s) in Finland
  • Acts as the scientific point of contact for HCPs, academia, and other ext. stakeholders
  • Leads medical to medical communication in the therapeutic area and drives personalized interactions across multiple channels and builds enduring relationships with key stakeholders and institutions
  • Proactively identifies possibilities and digital solutions to optimize patient outcomes in collaboration with internal colleagues and external partners
  • Advances Pfizer-sponsored clinical research in country in close collaboration with Clinical Research colleagues and proactively identifies local research opportunities and high-performing trial sites
  • Advances KOL and institutional involvement in Pfizer-sponsored research and identifies and drives research collaborations with key customers
  • Actively Identifies data gaps for pipelines assets and actively collaborates with Medical Affairs Data Expert and H&V colleagues in generation of value-based data strategies and plans.
  • Actively collaborates with above-country colleagues and external stakeholders on pipeline assets for evaluation of local data generation opportunities and ensuring value-based data at launch and across the entire product life cycle
  • Provides innovative solutions and exercises independent judgment in developing tactics and criteria for achieving objectives
  • Contributes to company strategies and plans by providing medical input through actionable customer insights
  • Proactively builds strategic partnerships and strong collaboration with internal colleagues and effectively leads cross-functional teams
  • Is a key contributor to ensure company’s high ethical medical standards and compliance

What We Expect

  • Higher academic degree in relevant science area, with strong scientific skills and/or clinical experience. MD, PhD or PharmD is a preference
  • Several years of professional experience in a relevant area
  • Business acumen and high level of industry understanding
  • Ability to work in an international setting in a matrix organization
  • Deep scientific knowledge and competence in the therapeutic area
  • Strong communication and presentations skills and ability to deliver scientific and strategic messages
  • Good knowledge of the national healthcare system
  • Knowledge of the Code of Ethics and relevant regulations
  • Experienced user of digital communication channels and virtual communication media
  • Fluency in Finnish and in English
  • Ability to travel as required for on-site visits with external as well as internal stakeholders across Finland and internationally

What You Can Expect

At Pfizer, we invest in creating an environment which unleashes the power of our people. Some of our key drivers:

Diversity, Equity and Inclusion – Everyone has something to offer. We believe that a diverse and inclusive organization is crucial to building a successful organization. Pfizer is committed to celebrating this in all its forms ensuring we are as diverse as the patients and communities we serve.

When you grow, We Grow! – All colleagues are empowered to unleash their full potential, delivering on our company purpose through non-linear career paths, made of a diverse set of experiences.

Health & Wellbeing– We empower our colleagues to better care for themselves and make new investments to help them manage their mental and physical well-being. Ensuring an environment where colleagues can unleash their power and bring joy at work is one of our focus areas.

Join us in making breakthroughs that change patients’ lives.

We are looking forward to having your application as soon as possible. Please send your CV and cover letter in English by 10th of March.

Evaluation and interviews will run in parallel to posting.

  • Work location: Helsinki, Finland, flexibility possible
  • Type of contract: Regular

Pfizer is an equal opportunity employer and complies with all applicable equal employment opportunity legislation in each jurisdiction in which it operates.

Field Application Specialist, Sequencing – Thermo Fisher Scientific, Finland

4.3.2023 | Avoimet työpaikat

https://www.linkedin.com/jobs/view/3488134340

About the job

Field Application Specialist – Sequencing

Nordics

How will you make an impact?

When you’re part of Thermo Fisher Scientific, you’ll do challenging work, and join a team that values performance, quality and innovation. As part of a successful, growing global organization you will be encouraged to perform at your best. With revenues of more than $40 billion and the largest investment in R&D in the industry, we give our people the resources and chances to create significant contributions to the world.

Join us as a Field Application Specialist (FAS) and work with us to achieve our mission of helping our customers make the world healthier, cleaner and safer.

What will you do?

This dynamic position focuses on providing scientific training, guidance, application support and troubleshooting to our customers. You will work with parts of our sequencing portfolio, particularly with Ion Torrent and Applied Biosystems Next Generation Sequencing and Sanger Sequencing instrumentation and applications.

This is a field-based role, involving extensive travel across the Nordic countries (Denmark, Norway, Sweden, Finland). With occasional support to be provided to customers in the UK, Benelux, or Baltic countries. When not travelling you will work from home. The position comes with a competitive salary, yearly bonus, company car. We offer many different career pathways in a global organization, plus extensive resources and training opportunities to help develop an exciting career!

You will support the customer in-person at their lab, and by phone and email, serving as a trusted advisor. In doing so, we will be able to help to increase customer satisfaction and build loyalty and contribute to the overall success of the business.

Responsibilities:

  • Deliver on-site and remote scientific application support & training support to our customers on our NGS and Capillary Electrophoresis products.
  • Perform product demonstrations and training at customer or company sites
  • Diagnose & resolve product performance problems and customer queries/complaints
  • Work with sales representatives on sales calls to customer laboratories to provide technical and applications assistance in response to customer inquiries
  • Assist the regional sales team in the development of accounts by giving technical seminars and presentations that promote the use of our products
  • Maintain up-to-date technical expertise and in-depth knowledge of our product portfolio and scientific developments in NGS, CE and related subjects
  • Build trust with our customers and excel in customer service

How will you get here?

To succeed in this role you should have the following experience and skills:

Education

  • Degree in Biology, Biotechnology, Biomedical Sciences, Genetics, Molecular Biology, Biochemistry or similar (Masters or PhD preferred)

Experience

  • Several years of molecular biology laboratory experience
  • Hands-on experience with NGS and/or CE
  • Experience in communicating technical materials in written and verbal form

Knowledge, Skills, Abilities

  • Customer-facing experience, with the emotional intelligence to understand customer concerns
  • Able to connect with and support people optimally with varying levels of technical knowledge and expertise
  • Good computer and/or IT skills and have an interest for groundbreaking technology.
  • Willingness to travel extensively (up to 50% weekly), including frequent overnights
  • Proficient in English and Swedish or Norweigan
  • Driving license

As one team of over 125, 000 colleagues, we share a common set of values – Integrity, Intensity, Innovation and Involvement – working together to accelerate research, solve complex scientific challenges, drive technological innovation and support patients in need. #StartYourStory at Thermo Fisher Scientific, where diverse experiences, backgrounds and perspectives are valued.

Apply today! http://jobs.thermofisher.com

If you have questions contact Sr Recruiter Victoria Johansson Beverly

Victoria.johansson@thermofisher.com

We will be reviewing applications on-going, but please apply latest the 12th of March

Thermo Fisher Scientific is an EEO/Affirmative Action Employer and does not discriminate on the basis of race, color, religion, sex, sexual orientation, gender identity, national origin, protected veteran status, disability or any other legally protected status.

Tuotannon operaattori, eri tuotannon tiimit – FinVector Oy

4.3.2023 | Avoimet työpaikat

https://ats.talentadore.com/apply/tuotannon-operaattori-eri-tuotannon-tiimit/Zk22eB

Haemme lääketehtaamme osaavaan ja kasvavaan joukkoon tuotannon operaattoreita (Technician) monipuolisiin lääketeollisuuden tuotannon tehtäviin.

Keskustelemme rekrytointiprosessin yhteydessä sinulle sopivimmasta ja sinua eniten kiinnostavassta tiimistä. Upstream-tiimissä aloitamme tuotantoprosessin soluviljelyllä ja jatkamme solujen kasvattamista bioreaktoreissa. Työsi pitää sisällään sekä käsin tehtävää soluviljelytyötä että bioreaktorien parissa työskentelyä. Prosessin aikana solut infektoidaan ja lopulta kerätään talteen. Upstreamista tuote siirtyy Downstream-tiimille, joka puolestaan puhdistaa tuotteen kromatografisilla menetelmillä niin, että tuote on vihdoin valmis täytettäväksi lääkepulloihin. Buffer-tiimissä valmistamme puolestaan kaikki tuotannossa käyttämämme liokset. Tuotantoprosessin loppuvaiheessa meidän Drug Product -tiimimme keskittyy aseptiseen täyttämiseen ja loppuvaiheen toimenpiteisiin, kuten formulointiin, fillingiin sekä pakkaamiseen liittyviin toimintoihin.

Kokemus puhdastilatyöskentelystä tai GMP-n tuntemisesta luetaan eduksi, mutta ei ole välttämätöntä – tulet joka tapauksessa saamaan laadukkaan perehdytyksen tehtäviisi!

Jos olet työotteeltasi tarkka ja järjestelmällinen etkä pelkää laitteita tai haasteita ja muuttuvia tilanteita, sinulla on hyvät edellytykset sopia joukkoon. Etsimme henkilöä, joka viihtyy käytännön laboratoriotyössä sekä lääketeollisuudelle tyypillisen tarkan dokumentaatiotyön parissa. Meillä on työkielenä pääasiassa englanti, joten sinun tulisi pystyä seuraaman englanninkielisiä työohjeita sekä kommunikoimaan tarvittaessa englanniksi. Ennen kaikkea etsimme kuitenkin mukavia työkavereita, joilla on can do -asenne.

Työsuhteesi on toistaiseksi voimassa oleva ja vakituinen ja toivoisimme sinun pystyvän aloittamaan huhtikuussa. Meillä tehdään töitä pääsääntöisesti 2-vuorotyönä ja osittain myös viikonloppuisin. Myöhemmin tulevaisuudessa työ voi olla myös 3-vuorotyötä.

Tarjoamme sinulle dynaamisen ja kansainvälisen työyhteisön. Tuemme fyysistä ja henkistä hyvinvointiasi hyvällä työterveyshuollon palveluvalikoimalla sekä ePassi-tilillä. Lisäksi tarjoamme sinulle kehittymismahdollisuuksia, laajan perehdytyskoulutuksen ja lämpimän vastaanoton. Ennen kaikkea pääset osalliseksi mahtavaa työporukkaa! ​FinVector sijaitsee elämää sykkivässä Kuopiossa, joka tarjoaa asukkailleen turvallisen elinympäristön, ystävällisen ilmapiirin ja puhtaan luonnon.

Hae tehtävään 26.3. mennessä oheisen hakulinkin kautta. Lisätietoja voit kysyä Senior HR Specialist Eetu Salmelalta, eetu.salmela(at)finvector.com.

Haku alkaa 3. maaliskuuta 2023 ja päättyy 26. maaliskuuta 2023, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Odotamme hakijalta seuraavia asioita:

  • laboratorioalalle soveltuva ammatillinen koulutus tai osaaminen
  • englannin kielen taito

Tarjoamme

  • ePassi Flex – Cultural- and wellbeing benefit
  • Company discounts for sports and wellbeing
  • Recreational activities, such as board game evenings and team events
  • Extensive occupational health-care
  • Free parking provided by employer
  • Hybrid work opportunities depending of the role

FinVector

FinVector Oy is a growing pharmaceutical company authorized by FIMEA, following the procedure of Good Manufacturing Practice (GMP). FinVector is internationally recognized and is a pioneer in its operational field. FinVector works on the cutting-edge biopharmaceuticals and we’ve invested into building state-of-the-art development and GMP facilities for Viral Vector and Cell Therapy platforms including vaccines. Our research and development agenda is focused on the most commonly used gene therapy vectors: adenoviral, adeno-associated viral (AAV) and lentiviral vectors and innovative cell therapies. FinVector offers a versatile and responsible work environment and the work is done together with a group of professionals from various fields. FinVector is owned by Ferring Ventures and we are located in Kuopio, Finland.

Doctoral Researcher (Faculty of Medicine and Health Technology) / Väitöskirjatutkija (Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta) – Tampere University, Tampereen yliopisto

4.3.2023 | Avoimet työpaikat

https://tuni.rekrytointi.com/paikat/?o=A_RJ&jgid=1&jid=1782

Tampere University and Tampere University of Applied Sciences create a unique environment for multidisciplinary, inspirational and high-impact research and education. Our universities community has its competitive edges in technology, health and society. www.tuni.fi/en

The Faculty of Medicine and Health technology invites applications for several Doctoral Researcher positions including Finland Fellowship positions. 

Job description

We are looking forhighly qualified and motivated Doctoral Researchers to join the The Faculty of Medicine and Health Technology (MET) at Tampere University.Our Faculty  is dedicated to pursuing world-class research and delivering high-quality education in the fields of biomedical engineering, biotechnology, medicine, and health technology. We conduct basic, applied, as well as clinical research in collaboration with Tampere University Hospital (TAYS). Thus, the environment is strongly built also to conduct translational research. Strong existing research areas in health research include biomedical engineering fields from biomaterials and microtechnologies to health data science, cell, and molecular biology with applications for example in cancer, cardiovascular and celiac diseases, and immunology.

The position of doctoral researcher offers you the opportunity to concentrate full time on your doctoral studies while receiving high-quality supervision along with the freedom and encouragement to develop your ideas in a supportive, inspirational and multidisciplinary research environment.  

Doctoral researchers are hired on a fixed-term basis. The exact lenght of the contract will depend on the current stage of your studies and your expected graduation date. The maximum length is four years which is also the expected duration of full-time studies.

Besides conducting research for your dissertation, you may be expected to teach or perform other duties related to your studies at the Faculty. These duties may not exceed 5% of your overall working hours. Successful candidates pursue a doctoral degree in the Doctoral Programmes in the Faculty of Medicine and Health Technology.

The positions carry a trial period, and the progress of the thesis work is evaluated annually according to the personal study and supervisory plan for doctoral studies. 

In addition to faculty positions, it is possible to apply for the Finland Fellowships. The Finland Fellowships are 4-year positions which are available to non-EU/EEA citizens who have got/will get a study right for postgraduate studies in 2023. Finland Fellowships are part of the national internationalisation programme of Finnish higher education, coordinated and funded by the Finnish Ministry of Education and Culture. The aim of the programme is to enhance international activities and recruitment in Finnish higher education and support international students and researchers in establishing successful careers in Finland.  As outlined in the national programme, Finland Fellowship placements are available for non-EU/EEA citizens and are partly funded through the national Finland Scholarship programme. The Finland Fellowship contributes to the salary paid by Tampere University and includes a 2000 EUR arrival allowance paid after arrival in Finland.

Requirements

Successful candidates will have a higher university degree, be pursuing a doctoral degree in faculty’s doctoral program and will present an approved study and research plan, before writing the contract. A master’s degree is required to be selected for the position of a doctoral researcher. Students who have started their studies in a faculty’s doctoral programme before 31.12.2021 must have their annual follow-up group meeting completed before starting the employment. 

Furthermore, before starting the employment, the applicant must have the right to pursue doctoral studies in the Faculty’s doctoral programme and an approved study and research plan. If the student is not yet part of the Faculty’s doctoral programme (Doctoral Programme in Medicine, Biosciences and Biomedical Engineering, Doctoral Programme in Medicine and Life Sciences, Doctoral Programme in Biomedical Sciences and Engineering), the student must contact the faculty group leader and agree on the supervision of doctoral studies and the availability of a guidance resource before submitting the application. The list of faculty group leaders is available here

The suitability, preparedness and commitment of the students admitted to the Faculty’s Doctoral Programmes are assessed based on criteria established by the Faculty Council:

  • Basic degree and adequate basic knowledge as defined in the application for further education from the field of research
  • Scientific quality, realism and ethical aspects of the postgraduate study and research plan
  • Suitability of research subject for doctoral programme
  • Scientific and practical significance of the research topic
  • Success in undergraduate studies and undergraduate thesis grade. If undergraduate thesis has been judged only by approved, acquaints guidance group, where appropriate, to the content of the thesis.
  • Adequate methodical and theoretical capabilities
  • Language skills required for studies
  • Adequacy of supervising resources

You can find more information here

The Steering Group of the Faculty’s Doctoral Programme proposes doctoral researchers to be selected for the doctoral programme, and the Dean of the Faculty decides on the employment.

Tampere University is a unique, multidisciplinary, forward-thinking and evolving community. Our values are openness, critical thinking, diversity, learner-centredness, courage, erudition and responsibility. We hope you can embrace these values and promote them in your role.

We offer

The positions will be full-time and they will be filled for a fixed term starting in the beginning of May 2023, at the earliest, or as mutually agreed. A trial period applies to all our new employees.

The salary will be based on both the job demands and the employee’s personal performance in accordance with the Finnish University Salary System. According to the criteria applied to teaching and research staff, the position of Doctoral Researcher is placed on level 2-4 of the job requirements scale based on the successful candidate’s progress of his or her doctoral studies. In addition, employees will receive a performance-based salary. 

We offer a wide range of staff benefits, such as occupational health care, flexible working hours, excellent sports facilities on campus and several restaurants and cafés on campus with staff discounts. Please read more about working at Tampere University.

How to apply

Please submit your application through our online recruitment system (link below). Please note that you will need fill and attach the following form to your application in PDF formatLink to the form. You should name the form as Lastname_Firstname. The closing date for applications is March 6th, 2023 (at 23:59 EET / UTC +2)

Plese do not attach any other documents to your application, only the above-mentioned form behind the link.

For more information about the positions, please contact: 

Professor Mika Kähönen, email: mika.kahonen@tuni.fi or

Education Manager Henna Mattila, email: henna.mattila@tuni.fi, tel. +358 40 190 9756.

***

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi

Tehtävänkuvaus

Tampereen yliopiston lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnassa on haettavana useita väitöskirjatutkijan määräaikaisia tehtäviä. 

Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekuntamme on monialainen biolääketieteen tekniikan, bioteknologian, lääketieteen ja terveysteknologian tutkimuksen ja opetuksen korkeatasoinen yksikkö. Teemme kansainvälisesti merkittävää perus- ja soveltavaa tutkimusta.  

Etsimme lahjakkaita ja motivoituneita väitöskirjatutkijoita, joiden tehtävänä on suorittaa tohtorin tutkinto Tampereen yliopistossa Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan tohtoriohjelmassa. Väitöskirjatutkijan tehtävä tarjoaa mahdollisuuden keskittyä kokopäiväisesti jatko-opintoihisi samalla, kun saat korkealaatuista ohjausta sekä vapauden ja kannustuksen kehittää ideoitasi inspiroivassa ja monialaisessa tutkimusympäristössä.

Tehtävät ovat määräaikaisia ja työsuhteen pituus määräytyy opiskelutilanteen ja valmistumistavoitteen perusteella. Tehtävät täytetään korkeintaan neljän vuoden määräajaksi, mikä on myös tutkinnon tavoiteaika.

Väitöskirjatutkijan tehtäviin voi sisältyä väitöskirjatutkimuksen lisäksi osallistuminen opetukseen tai muihin tiedekunnan tehtäviin, jotka tukevat opintojasi. Näiden tehtävien osuus voi olla enintään 5 % kokonaistyöajasta. Väitöskirjatutkijat suorittavat tohtorintutkinnon jossakin tiedekuntamme tohtoriohjelmista.  

Työsuhteeseen kuuluu koeaika ja vuosittain tapahtuva arviointi aikataulutetun opinto- ja ohjaussuunnitelman perusteella.

EU:n ulkopuolisten kansalaisten on mahdollista hakea Finland Fellowship -paikkoja. Voit lukea lisää ylläolevasta ilmoituksen englanninkielisestä tekstiosuudesta.

Edellytykset

Väitöskirjatutkijan tehtävään valittavalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa. Ennen työsuhteen alkamista väitöskirjatutkijalla on oltava jatko-opinto-oikeus tiedekunnan tohtoriohjelmaan sekä hyväksytty opinto- ja tutkimussuunnitelma. Tiedekunnan tohtoriohjelmiin ennen 31.12.2022 valituilla opiskelijoilla tulee olla seurantaryhmänkokoukset käytynä ennen työsuhteen aloittamista tohtoriohjelmassa. Mikäli opiskelija ei vielä hakemusta jättäessään kuulu tiedekunnan tohtoriohjelmaan (Lääketieteen, biotieteiden ja biolääketieteen tekniikan tohtoriohjelma, Lääketieteen ja biotieteiden tohtoriohjelma, Biolääketieteen tekniikan tohtoriohjelma), hänen tulee olla yhteydessä tiedekunnan ryhmänjohtajaan ja sopia jatko-opintojen ohjaamisesta ja ohjausresurssin saatavuudesta ennen hakemuksen jättämistä. Luettelo tiedekunnan ryhmänjohtajista on saatavilla täällä.  

Tiedekunnan tohtoriohjelmaan valittavien opiskelijoiden soveltuvuutta, valmiuksia ja sitoutumista jatko-opintojen menestykselliseen suorittamiseen arvioidaan tiedekuntaneuvoston vahvistamin perustein:

  • Perustutkinto ja riittävät perustiedot hakemuksessa määritellyltä jatkokoulutuksen tutkimusalalta
  • Jatko-opinto- ja tutkimussuunnitelman tieteellinen laatu, realistisuus ja eettiset näkökohdat
  • Tutkimusaiheen sopivuus tohtoriohjelmaan
  • Tutkimusaiheen tieteellinen ja käytännöllinen merkitys
  • Menestyminen perustutkintoopinnoissa ja perustutkinnon opinnäytetyön arvosana. Mikäli perustutkinnon opinnäytetyö on arvosteltu vain hyväksytty-merkinnällä, perehtyy ohjausryhmä tarvittaessa opinnäytetyön sisältöön.
  • Riittävät menetelmälliset ja teoreettiset valmiudet
  • Opintojen edellyttämä kielitaito
  • Ohjausresurssien riittävyys

Lisätietoa löydät täältä.  

Tiedekunnan tohtoriohjelman ohjausryhmä esittää väitöskirjatutkijat valittavaksi tohtoriohjelmaan ja työsuhteesta päättää tiedekunnan dekaani. 

Tampereen yliopisto on ainutlaatuinen, monialainen ja rohkeasti tulevaisuuteen katsova, kehittyvä yhteisö. Meille tärkeitä arvoja ovat avoimuus, kriittisyys, moninaisuus, oppijalähtöisyys, rohkeus, sivistys ja vastuullisuus. Toivommekin, että voit osaltasi sitoutua näihin arvoihin ja edistät niiden mukaista toimintaa omassa tehtävässäsi.

Tarjoamme

Tehtävät täytetään määräajaksi ja ne alkavat toukokuun 2023 alussa tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä sovelletaan työsopimuslain mukaista koeaikaa.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen yleisen työehtosopimuksen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Väitöskirjatutkijan tehtävässä alustava vaativuustaso on 2–4 riippuen tutkimustyön vaiheesta. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa.  

Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä aktiivisessa ja innovatiivisessa työyhteisössä. Henkilöstöetuihimme kuuluvat mm. joustavat työskentelymahdollisuudet, edulliset ravintola- ja kahvilapalvelut kaikilla kampuksilla sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Kampusten väliseen liikkumiseen on tarjolla julkisen liikenteen lippuja. Lue lisää työskentelystä meillä.   

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Liitä hakemukseesi tohtoriohjelman hakulomakedokumentti noudattaen dokumentilla mainittuja ohjeita sivumäärien, fonttien yms. osalta. Lomake toimitetaan yhtenä PDF-tiedostona ja nimetään seuraavasti: Sukunimi_Etunimi. Linkki lomakkeelle. Hakuaika tehtävään päättyy 6.3.2023 klo 23.59.

Ethän liitä hakemukseesi muita liitetiedostoja linkin takaa löytyvän lomakkeen lisäksi. 

Lisätietoja tehtävästä

Lisätietoja tehtävistä antavat:

Tohtoriohjelmavastaava, professori Mika Kähönen, mika.kahonen@tuni.fi ja

Koulutuspäällikkö Henna Mattila, henna.mattila@tuni.fi, puh. 040 190 9756).

Application period starts: 2023-02-08 08:00Application period ends: 2023-03-06 23:59

Doctoral Researcher (FHAIVE), 3 positions / Väitöskirjatutkija (FHAIVE), 3 tehtävää – Tampere University, Tampereen yliopisto

4.3.2023 | Avoimet työpaikat

https://tuni.rekrytointi.com/paikat/?o=A_RJ&jgid=1&jid=1823

Tampere University and Tampere University of Applied Sciences create a unique environment for multidisciplinary, inspirational and high-impact research and education. Our university community has its competitive edges in technology, health and society. www.tuni.fi/en 

The Finnish Hub for Development and Validitation of Integrated Approaches (FHAIVE) at the Faculty of Medicine and Health Technology is looking for Doctoral Researchers. We have three positions open, each with a different profile.

FHAIVE is a multi-disciplinary research group directed by Prof. Dario Greco, consisting of over 30 scientists to date. FHAIVE is a GLP accredited laboratory and is the Finnish national reference laboratory for the EURL-ECVAM validation network (NETVAL) for alternative methods to animal testing. The mission of FHAIVE is to develop and validate integrated approaches (IATA) and models for chemical safety assessment and drug development by integrating advanced in vitro techniques along with AI-based data analytics and predictive modelling.  

FHAIVE focuses on advancing the fields of systems toxicology and predictive pharmacology using big data modelling, knowledge graphs, and machine learning algorithms. We have a unique combination of expertise that spans systems biology, toxicology, cheminformatics, and bioinformatics. Our vision is to merge state-of-the-art predictive toxicology and pharmacology with advanced in vitro cell culture models to address some of the major challenges arising in chemical safety assessment and drug development. FHAIVE currently receives funding from the Academy of Finland, the EU (HE, H2020, Green Deal, ERC, and IMI2 programs), the Novo Nordisk Foundation, the Finnish Red Cross, the Finnish Government, and the European Research Council (ERC Consolidator).

Job description

We are seeking  highly motivated Doctoral Researchers to join our team to work on the newly funded ERC Consolidator Project ARCHIMEDES.  We have three positions open with different profiles.

1. Doctoral Researcher / Artificial intelligence in toxicology

The main tasks include:

  • analyzing and modeling multi-omics datasets for antigen discovery
  • defining computational pipelines
  • developing functional software for antigen discovery.

Highly valued skills are:

  • A strong background in bioinformatics and/or immunology and/or cancer biology
  • Knowledge of RNA sequencing data analysis and modelling 
  • Knowledge of exome sequencing data analysis
  • Knowledge of proteomics data analysis
  • Knowledge of network inference from multi-omics data 
  • Knowledge of antigen identification and characterization.

2. Doctoral Researcher / Personalized cancer immunotherapy

The main tasks include:

  • analyzing and modeling large omics datasets
  • analyzing and modelling our in-house knowledge graph
  • curating, integrating and analyzing large data sets
  • inferring and analyzing large networks
  • development of predictive learning models.

Highly valued skills are:

  • Knowledge in bioinformatics and systems biology 
  • Knowledge in analysis and modelling of biological data
  • Good knowledge of python and R programming
  • A strong background in machine learning 
  • Good knowledge of data exploration techniques as well as supervised and unsupervised learning algorithms 
  • Experience in data management systems is required, preferably in graph database and NoSQL systems 
  • Knowledge about knowledge graphs and complex networks. 

3. Doctoral Researcher / In vitro toxicology

The main tasks include:

  • characterizing the molecular mechanism of action of chemicals and drugs in multiple in vitro models 
  • identifying and testing molecular biomarkers of chemical exposure in the context of adverse outcome pathways (AOPs)
  • investigating cellular crosstalk in the response to chemical exposure
  • building co-culture air-liquid interface in vitro models of pulmonary exposure.

Highly valued skills are:

  • A strong background in cell and molecular biology. 
  • Knowledge of in vitro toxicology and pharmacology. 
  • Knowledge of multiplex ELISA.
  • Knowledge of exosome isolation and characterization
  • Knowledge of omics pipelines (RNA seq, ATAC seq).
  • Knowledge of co-culture, microfluidics, and air-liquid interface are a big plus.

For all the three positions the successful candidates will pursue a doctoral degree at Tampere University. The position of doctoral researcher offers you the opportunity to concentrate full time on your doctoral studies while receiving high-quality supervision along with the freedom and encouragement to develop your ideas in a supportive, inspirational and multidisciplinary research environment.   

Requirements

You need to have a Master’s degree in an applicable field and have demonstrated (during your studies towards the Master’s degree or otherwise) the competence and motivation to pursue postgraduate studies. Please be prepared to provide proof of your merits when requested.

Successful candidates must be pursuing or will be accepted to study towards a doctoral degree in the doctoral programme of the discipline. Please visit the admissions webpage https://www.tuni.fi/en/study-with-us/programmes/doctoral-programmes for more information on eligibility requirements.

Skills required by successful applicants for all three open positions:

  • Dynamic and positive thinking
  • Curiosity
  • Critical thinking and ability to interpret experimental results
  • Good collaboration and teamwork skills 
  • Good written and spoken English
  • Good presentation and communication skills
  • Time and task management
  • Independent work capability.

Tampere University is a unique, multidisciplinary and boldly forward-looking, evolving community. Our values are openness, diversity, responsibility, courage, critical thinking, erudition bildung, and learner-centredness. We hope that you can embrace these values and promote them in your work.

We offer

The position will be filled for a fixed-term period of two years. The starting date is May 1st, 2023 or as mutually agreed. A trial period of six months applies to all our new employees.

The salary will be based on both the job requirements and the employee’s personal performance in accordance with the salary system of Finnish universities. According to the criteria applied to teaching and research staff, the position of a Doctoral Researcher is placed on level 2—4 of the job requirements scale.

We are inviting you to be part of an enthusiastic and dynamic work environment, possibility to expand collaborative network both nationally and internationally as well as cutting edge publications in top journals.

We value interdisciplinarity, as it allows you to expand your research network and exposes you to new perspectives and ideas to solve complex research problems and pursue novel research findings. We are strongly committed to the highest level of scientific research and the provision of high-quality doctoral education. 

As a member of staff at Tampere University, you will enjoy a range of competitive benefits, such as occupational health care services, flexible work schedule, versatile research infrastructure, modern teaching facilities and a safe and inviting campus area as well as a personal fund to spend on sports and cultural activities in your free time. Please read more about working at Tampere University. You can also find more information about us and working and living Tampere by watching our video: Tampere Higher Education Community – our academic playground.  

Finland is among the most stable, free and safe countries in the world, based on prominent ratings by various agencies. Tampere is the largest inland city of Finland, and the city is counted among the major academic hubs in the Nordic countries. Tampere region is the most rapidly growing urban area in Finland and home to a vibrant knowledge-intensive entrepreneurial community. The city is an industrial powerhouse that enjoys a rich cultural scene and a reputation as a centre of Finland’s information society. Tampere is also surrounded by vivid nature with forests and lakes, providing countless opportunities for easy-to-access outdoor adventures and refreshment throughout the year. 

Read more about Finland and Tampere: 

How to apply

Please submit your application through our online recruitment system (link below). Please choose on the online application form to which of the three open positions you are applying for (Artificial intelligence in toxicology / Personalized cancer immunotherapy / In vitro toxicology). The closing date for applications is March 15th, 2023. Please write your application and all the accompanying documentation in English and attach them in PDF format.

Please attach the following documents to your application: 

For further information, please contact:

Professor, Dario Greco, dario.greco@tuni.fi 

***

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi

Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan FHAIVE -tutkimusryhmä etsii kolmea väitöskirjatutkijaa.

Lue tarkemmat tiedot tehtävistä ja hakuohjeet yllä olevasta englanninkielisestä ilmoituksesta.

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Tehtävän hakuaika päättyy 15.3.2023 klo 23:59.

Application period starts: 2023-03-01 08:00Application period ends: 2023-03-15 23:59