Ajankohtaista

Bioinformaatikko – Turun yliopisto

2.10.2022

https://duunitori.fi/tyopaikat/tyo/bioinformaatikko-stsur-15640672?utm_source=loimu&utm_medium=email

Bioinformaatikko InFLAMES-lippulaivaan

Turun yliopiston Suomen Akatemian rahoittama lippulaivahanke InFLAMES: Immuunijärjestelmän innovaatiokeskus lääketieteen ja talouskasvun moottorina (https://inflames.utu.fi/en/) etsii data-analyysin ja bioinformatiikan asiantuntijaa bioinformatikkatiimiinsä. InFLAMES-lippulaivahanke on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen ja sen tavoite on olla kansainvälisesti tunnettu huipputason immunologisen tutkimuksen ja kehityksen keskus, jonka on tarkoitus olla houkutteleva yhteistyökumppani kotimaisille ja kansainvälisille huippututkijoille ja yrityksille. Ihanteellinen hakija on ammattitaitoinen datatieteilijä, jolla on joko maisteri- tai tohtoritutkinto, vahvaa tietoteknistä ja analyyttistä osaamista, ja kiinnostus auttaa biologian ja lääketieteen tutkijoita analysoimaan ainutlaatuisia laajamittaisia aineistoja. Tehtävässä työskennellään tiiviissä yhteistyössä InFLAMES-lippulaivan tutkijoiden kanssa seuraavilla aloilla: biolääketiede, genomiikka, immunologia ja bioinformatiikka.

Tehtävä tarjoaa näköalapaikan nopeasti kehittyvällä immuno-omiikkatutkimuksen ja -analytiikan alueella. Tehtävässä on monipuoliset mahdollisuudet oppia ja tulla asiantuntijaksi alalla, jonka vaatimukset kasvavat datatieteilijöille jatkuvasti. InFLAMES-lippulaiva tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön työskennellä ja verkostoitua molekyylibiologien, tietojenkäsittelytieteiden, lääkäreiden ja insinöörien kanssa sekä akateemisessa ympäristössä että teollisuudessa. Monikulttuurinen ja monialainen organisaatiomme on luovuutta ja monimuotoisuutta edistävä työyhteisö, jossa on rento pohjoismainen työ- ja yksityiselämän tasapaino.

Etsimme erittäin motivoitunutta henkilöä yhteistyöpalveluprojekteihin, jotka edellyttävät taitoja tietojenkäsittelymenetelmien kehittämisessä ja soveltamisessa. Tehtävä mahdollistaa pääsemisen kirjoittajaksi julkaisuihin.

Keskeiset tehtävät

 • Transkriptomiikan, proteomiikan, genetiikan, epigenetiikan ja muiden omiikka-teknologioiden tuottamien laajojen aineistojen, että lääketieteellisten datojen analysointi ja integraatio
 • Data-analyysiratkaisujen testaaminen, jatkokehittäminen ja soveltaminen omiikka-aineistoihin, ja alan nopeasti kehittyvien uusimpien menetelmien seuraaminen
 • Bioinformatiikan asiantuntijatuen tarjoaminen InFLAMES-lippulaivan tutkijoille osana lippulaivan bioinformatiikan tukitiimiä (tällä hetkellä 6 tutkijaa)

Edellytykset

 • Maisterin- tai tohtorintutkinto tietojenkäsittelytieteessä, tietotekniikassa, bioinformatiikassa, biomatematiikassa, biostatistiikassa tai muulta soveltuvalta alalta
 • Erinomaiset vuorovaikutustaidot englannin kielellä ja vahvat projektinhallinta- ja raportointitaidot
  • Kokemus laajojen omiikka-aineistojen erilaisista bioinformatiikan analysointityökaluista
  • Hyvät ohjelmointitaidot (esim. Python, R) ja kyky työskennellä versionhallintatyökalujen (esim. Git) kanssa
  • Aiempaa kokemusta biolääketieteellisestä tutkimuksesta ja analyyseistä pidetään etuna

Henkilökohtaiset ominaisuudet

 • Hyvä työkyky ja tuottavuus
 • Sitoutuminen määräaikojen noudattamiseen
 • Kiinnostuneisuus ja ratkaisukeskeisyys
 • Monitieteiset viestintä- ja vuorovaikutustaidot
 • Motivoitunut kokeellista tutkimustyötä tekevien tutkijoiden auttamiseen

Tarjoamme

 • Kansainvälisen ja dynaamisen työympäristön
 • Pääsyn ainutlaatuisiin ja laadukkaisiin aineistoihin
 • Joustavan työajan ja säännöllisen ohjauksen
 • Kilpailukykyisen palkan ja vuosittaisen palkkasopimuksen
 • Työterveydenhuollon

Palkka

Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartan mukaisesti. Maisteritutkinnon suorittanut palkataan projektitutkijan nimikkeellä, jolloin palkka on vaativuustason 4 mukainen, n. 2780-3120 eur/kuukausi. Tohtoritutkinnon suorittanut palkataan erikoistutkijan nimikkeellä, vaativuustason 5-7 mukaisesti. Tällöin palkka on n. 3220 – 4860 eur/kuukausi kokemuksesta riippuen.

Sopimuksen kesto

Tehtävään valitun toivotaan aloittavan 1.12.2022, mutta aloitusajankohta on neuvoteltavissa. Tehtävä on määräaikainen ja päättyy 31.12.2024, mutta on mahdollista, että tehtävä jatkuu pidempään. Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Hakeminen

Hakemukset tulee jättää viimeistään 21.10.2021 klo 23:59:59 Suomen aikaa Turun yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Hakemukseen tulee liittää motivaatiokirje (korkeintaan 1 sivu), CV ja lista julkaisuista, tutkintotodistukset ja vähintään kahden suosittelijan yhteystiedot.

Linkki hakulomakkeeseen löytyy kyseisen tehtävän tiedoista osoitteessa www.utu.fi/tyopaikat

Saadaksesi lisätietoja tehtävästä ota yhteyttä 
inflames-bioinformatics@utu.fi

Tehtävän hakuprosessista lisätietoja antaa henkilöstöasiantuntija Anne Jackson anne.jackson@utu.fi.

Hae työpaikkaa