Ajankohtaista

Erikoistutkijan ma. tehtävä: mikrobiomitutkimuksen bioinformatiikka

24.5.2021

https://www.utu.fi/fi/yliopisto/tule-meille-toihin/avoimet-tehtavat

Turun yliopisto on maailmanluokan monialainen tutkimusyliopisto, joka tarjoaa haasteellisia työtehtäviä ja ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen tiede- ja koulutusmaailmaan. 

Turun yliopiston Tietotekniikan laitos hakee erikoistutkijaa määräaikaiseen tehtävään mikrobiomitutkimuksen bioinformatiikan alalle 1.9.2021-28.2.2025. Hankkeessa kehitetään ja sovelletaan uusia bioinformatiikan menetelmiä ajankohtaiseen mikrobiekologian ja metagenomiikan tutkimukseen osana kansainvälistä yhteistyöverkostoa. Tutkimustyön lisäksi työtehtävät voivat sisältää muita tehtäviä, kuten hankkeen koordinointia, kurssien ja tapahtumien järjestämistä, opinnäytetöiden ohjausta ja muuta opetusta. Työ tehdään apulaisprofessori Leo Lahden tutkimusryhmässä Tietotekniikan laitoksella.

Odotamme itsenäisyyttä, analyyttisiä valmiuksia, erinomaista opintomenestystä, yhteistyökykyä, ja motivaatiota työskennellä monitieteisessä ympäristössä. Sopiva hakija on juuri valmistunut tai viimeistelemässä tohtorintutkintoa soveltuvalta alalta ja omaa julkaisuin osoitettua näyttöä alan menetelmien ja tutkimuskysymysten hallinnasta. Kokemus yritysyhteistyöstä katsotaan eduksi. Sujuva suomen ja englannin kielen taito ovat välttämättömiä.

Tehtäväen kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/organisaatio 

Erikoistutkijan tehtävään otettavalta edellytetään tohtorin tutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön. Tehtävärakenteen toiselle portaalle sijoittuvaan erikoistutkijan tehtävään voidaan ottaa myös ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut henkilö, jolla on erityisen hyvä käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

Erikoistutkijan palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartan tasojen 4-6 mukaisesti, jossa tehtäväkohtainen palkanosa on 2591,28–3498,98 euroa kuukaudessa. Lisäksi tehtävässä maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on 6% – 50% tehtäväkohtaisesta palkasta.

Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Hakemus tulee jättää viimeistään keskiviikkona 2.6.2021 (23:59) yliopiston sähköisessä rekrytointijärjestelmässä.

Linkki järjestelmään on ilmoituksen alussa kohdassa (”Täytä hakemus”). Ilmoitus on luettavissa osoitteessa: www.utu.fi/tyopaikat 

Hakemukseen tulee sisällyttää:
1)      motivaatiokirje (1 sivu)
2)      ansioluettelo (1-4 sivua)
3)      julkaisuluettelo
4)      tutkintotodistukset
5)      opintorekisteriote

Lisätietoa tehtävästä antaa apulaisprofessori Leo Lahti, leo.lahti@utu.fi