Ajankohtaista

Projektitutkija – Suomen Punainen Risti, Veripalvelu, Helsinki

27.10.2020

https://duunitori.fi/tyopaikat/tyo/suomen-punainen-risti-veripalvelu-projektitutkija-helsinki-sdsuu-12546231?utm_source=loimu&utm_medium=email

Liity auttamisen ketjuun! Haemme biologian tohtoria Tutkimus ja tuotekehitys-osastolle biopankkitoimintaan FinnGen-yhteisprojektiin. Tehtävä on määräaikainen 31.8.2023 asti.
Veripalvelussa toimii kaksi biopankkia: Hematologinen biopankki ja Veripalvelun Biopankki, joka rekrytoi verenluovuttajia. Biopankit ovat tutkimustoimintaa tukevia alustoja, joissa biopankkiin liittyjä antaa laajan suostumuksen näytteidensä ja tietojensa käyttöön biolääketieteellisessä tutkimuksessa. Biopankit toimivat osana Veripalvelun tutkimus- ja tuotekehitysosastoa ja ovat viranomaisvalvonnan alaisia. Veripalvelun biopankki toimii FinnGen-projektissa (www.finngen.fi) ja toimittaa sinne yli 50 000 verenluovuttajan näytteet. Osana FinnGen-projektia pystytetään uusintanäytteiden keruu valikoiduista verenluovuttajista geneettisiä jatkotutkimuksia varten.


Tehtävä:
Haemme nyt tohtoritason biologia (geneetikko tai vastaava) ottamaan käytännön vetovastuuta jatkotutkimusnäyte-projektin suunnittelusta ja toteuttamisesta. Työ tehdään läheisessä yhteistyössä FinnGen-projektin kanssa.
Projektitutkijana keskeinen tehtäväsi on suunnitella ja toteuttaa yhteistyössä verenluovutustoiminnan, TK-osaston ja FinnGen-projektin kanssa tarvittava näyteprosessi verenluovuttajien uusintanäytteiden keruulle. Tehtävä voi sisältää myös muuta biopankkiin tai FinnGen-hankkeeseen liittyvää työtä.


Odotamme:

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta projektityöstä, tieteellisestä työskentelystä ja ymmärrystä biopankkitoiminnasta. Hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä. Tehtävä vaatii sekä suomen että englannin kielen riittävää osaamista ja halua osallistua myös laboratoriotyöhön. Olet osa Veripalvelun biopankki-tiimiä ja raportoit tutkimusjohtajalle. Työskentelypaikkana on ensi sijassa Veripalvelun Kivihaan toimipiste Helsingissä, mahdollisesti myös Veripalvelun tutkimusosasto Biomedicum 1:ssä Meilahdessa.

Tarjoamme:
Veripalvelussa olemme osa ainutlaatuista auttamisen ketjua luovuttajien ja terveydenhuollon henkilökunnan kanssa. Tarjoamme sinulle merkityksellisen ja mielenkiintoisen tehtäväkentän, mahdollisuuden kehittää itseäsi työssäsi sekä mukavan tiimin tueksesi. Käytössäsi ovat Veripalvelun monipuoliset henkilöstöedut. Työyhteisön hyvinvointi on meille erityisen tärkeää ja haluamme olla henkilöstöllemme erinomainen työpaikka! Katso vielä työstämme kertova video täältä.

Lisätietoja tehtävästä antaa tutkimusjohtaja Jukka Partanen puh: 050-3707383 tai sähköpostitse jukka.partanen@veripalvelu.fi.
Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka vastaa Suomen verihuollosta myymällä verivalmisteita ja palveluja sairaaloille. Veripalvelun liikevaihto on noin 60 miljoonaa €. Veripalvelun tutkimustoiminnan tavoitteena on tuottaa tieteellistä tietoa toimialueeltaan. Tutkimusbudjetti on noin 3 miljoonaa € per vuosi, josta huomattava osa on katettu ulkoisella tutkimusrahoituksella. Vuosittain julkaisemme 20-30 tiedejulkaisua ja Veripalvelussa on valmistunut yli 60 väitöskirjaa. Tutkimuksemme painopisteet ovat verihuoltoketju, soluterapiat sekä veren ja kudosten siirtojen sopivuus. Tutkimusosastolla toimii myös Veripalvelun biopankki, joka rekrytoi verenluovuttajia.