Ajankohtaista

Tohtorikoulutettava koirien epilepsiatutkimukseen liittyvään projektiin Eläinlääketieteelliseen tiedekuntaan (Epilepsian diagnostiset ja prognostiset biomarkkerit)

10.11.2020

Helsingin yliopiston Eläinlääketieteellinen tiedekunta hakee

TOHTORIKOULUTETTAVAA

määräaikaiseen työsuhteeseen alkaen 4.1.2021 tai sopimuksen mukaan 2 vuodeksi (jatkorahoitusta haetaan hankkeen kuluessa).

Tehtävä sijoittuu kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osastolle Suomen Akatemian rahoittamaan tutkimushankkeeseen, jossa tutkitaan koiran spontaanin epilepsiamallin avulla epilepsian prognostisia ja diagnostisia biomarkkereita. Tutkimus keskittyy erityisesti solunulkoisten vesikkelien analysointiin epilepsiaa sairastavilla koirilla.

Tohtorikoulutettavan tehtävänä on väitöskirjatyön tekeminen kuvatussa hankkeessa ja tohtorin tutkinnon suorittaminen. Tohtorikoulutettavan työnkuva sisältää monipuolisesti erilaisia tehtäviä, kuten avustusta tutkimukseen osallistuvien koirien kliinisissä tutkimuksissa ja näytteiden keräämisessä, solunulkoisten vesikkeleiden eristämistä ja karakterisointia sekä bioinformatiikka-analyysiä proteomiikkadatasta. Tohtorikoulutettavan tehtäviä voidaan painottaa hakijan osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Opetustehtäviä on enintään 5 % vuosittaisesta työajasta.

Tehtävä edellyttää:

• soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa esimerkiksi eläinlääketieteen, biolääketieteen, solu- ja molekyylibiologian tai muulta soveltuvalta alalta

• kykyä ja motivaatiota itsenäiseen ongelmanratkaisuun ja monitieteiseen, soveltavaan tutkimukseen

• hyvää englannin kielen taitoa (kirjallinen ja suullinen)

Hakuaika päättyy 6.12.2020 (klo 23.59). Katso lisätietoa tehtävästä ja hakemisesta: https://www.helsinki.fi/fi/avoimet-tyopaikat/tohtorikoulutettava-koirien-epilepsiatutkimukseen-liittyvaan-projektiin-elainlaaketieteelliseen-tiedekuntaan