Ajankohtaista

Tohtorikoulutettavan / projektitutkijan tehtävä dosentti Kaisa Ivaska-Papaioannoun tutkimusryhmässä – Turun yliopisto, Biolääketieteen laitos

14.11.2019

https://rekry.saima.fi/certiahome/open_job_view.html?id=00008197&did=5600&lang=fi&jc=14&nav_from_open_jobs_view_new=true

Tohtorikoulutettavan / projektitutkijan tehtävä dosentti Kaisa Ivaska-Papaioannoun tutkimusryhmässä


Turun yliopiston biolääketieteen laitoksessa on haettavana tohtorikoulutettavan määräaikainen tehtävä dosentti Ivaska-Papaioannoun tutkimusryhmässä. Tehtävä sisältyy Suomen Akatemian rahoittamaan tutkimushankkeeseen, jossa tutkitaan luuston erittämien säätelytekijöiden merkitystä energia-aineenvaihdunnassa.

Luu on metabolisesti aktiivinen kudos, joka erittää endokriinisesti vaikuttavia tekijöitä eli osteokiinejä. Osteokiinit säätelevät mm. glukoosiaineenvaihduntaa eläinmalleissa, mutta niiden merkitys ihmisellä tunnetaan heikosti. Tutkimusprojektin tavoitteena on tunnistaa verenkierrossa ja luuytimessä esiintyviä osteokiinejä ja tutkia niiden säätelyä, merkitystä ja diagnostista käyttöä.

Työtehtäviin sisältyy soluviljelyä, molekyylibiologiaa, proteiinianalytiikkaa sekä potilasnäytteiden ja koe-eläinten käsittelyä. Kaikki aiempi työkokemus ja vahva osaaminen edellä mainituista tekniikoista/menetelmistä katsotaan hakijalle eduksi. Ylempi korkeakoulututkinto esimerkiksi solubiologian, biolääketieteen tai biokemian alalta antaa parhaimmat edellytykset tehtävässä menestymiseen.

Turun yliopiston johtosäännön mukaan tohtorikoulutettavan tehtävään otettavalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa ja hyväksyttyä tutkimussuunnitelmaa. Lisäksi edellytetään korkeakoulututkinnon suorittamisen yhteydessä tai muutoin osoitettua kykyä ja motivoitumista jatko-opintoihin ja tohtorin tutkinnon suorittamiseen tutkimussuunnitelman mukaisesti. Mikäli tehtävään valittavalla ei ole tohtorintutkinnon opinto-oikeutta häntä tehtävään valittaessa, tehtävä täytetään aluksi nimikkeellä projektitutkija.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Tehtävä täytetään 1.1.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävä täytetään 2-vuotiskaudeksi. Projektitutkijan/tohtorikoulutettavan tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaisesti. Väitöskirjaa päätyönään tekevien henkilöiden osalta lähtökohtana on, että palkkaus määritellään työsuhteen alussa vaativuustasolle 2. Palkka on alkuvaiheessa vähintään 2155,29 e/kk.

Tehtävään on sähköinen haku (https://www.utu.fi/en/university/come-work-with-us/open-vacancies).  Haku päättyy perjantaina 29.11.2019 (klo 23:59). Hakemukseen tulee liittää enintään yhden sivun pituinen englanninkelinen motivaatiokirje, CV ja kahden suosittelijan yhteystiedot (nimi, työpaikka, sähköposti).

Tehtävän sisällöstä lisätietoja antaa dosentti Kaisa Ivaska-Papaioannou, p. +358 504076533.

Tehtävän hakuprosessista, palkkauksesta ja laitoksesta lisätietoja antavat

henkilöstösihteeri Päivi Aalto, p. + 358 50 313 6830 tai

henkilöstöasiantuntija Heli Törmänen, p. + 358 50 5625 937

Em. henkilöt tavoittaa sähköpostitse osoitteella etunimi.sukunimi (at) utu.fi