Ajankohtaista

Tutkija (vesimikrobiologia, virologia) – Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kuopio

25.5.2020

https://duunitori.fi/tyopaikat/tyo/tutkija-vesimikrobiologia-virologia-svsal-12188383?utm_source=twitter&utm_medium=dlvr.it&utm_campaign=loimutyopaikat

Työnantaja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Vahvuuksiamme ovat merkityksellinen työ, osaava ja intohimoisesti työhönsä suhtautuva henkilöstö ja loistavat tietovarannot. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen. THL:ssä työskentelee noin 1200 asiantuntijaa ja tutkijaa.

Perustiedot

Tehtävän kesto
Vakinainen

Alkamisaika
15.6.2020
Tehtävässä aloitus 15.6.2020 tai sopimuksen mukaan.

Työaikamuoto
Virastotyöaika

Työpaikkojen lukumäärä
1

Lisätietoja tehtävästä
Ilkka Miettinen
Johtava tutkija
029 524 6371
etunimi.sukunimi@thl.fi

Tarja Pitkänen
Erikoistutkija
029 524 6315
etunimi.sukunimi@thl.fi

Sijainti
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (Tutkimuskeskus Neulanen)
Neulaniementie 4
70210
Kuopio

Viran/tehtävän kuvaus

Terveysturvallisuusosaston Asiantuntijamikrobiologiayksikkö hakee

tutkijaa (vesimikrobiologia, virologia)

vesimikrobiologian laboratorioon Kuopioon toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 15.6.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Asiantuntijamikrobiologiayksikön vesimikrobiologian laboratorio ylläpitää laajaa vesimikrobiologian alan osaamista, jota sovelletaan erilaisiin asiantuntija- ja tutkimustehtäviin Kuopion toimipaikassa (Neulaniementie 4, Kuopio). Asiantuntijamikrobiologiayksikkö tekee vaativaa tutkimus- ja asiantuntijatyötä erilaisten ympäristöaltisteiden mm. mikrobien vaikutusta ihmisten terveyteen. Yksikkö toimii vesimikrobiologian alalla tutkimus- ja asiantuntijatahona palvellen ympäristöterveyden alalla toimivia terveydensuojeluviranomaisia ja kuntien vesihuoltolaitoksia. Erilaisista vesimatriiseista tehtävä virusanalytiikka on yksi laboratorion keskeisistä mikrobiologian osaamisalueista. Kuopion toimipaikassa työskentelee n. 70 henkilöä.

Tehtävään valittava henkilö (tutkija) ylläpitää ja kehittää veden välityksellä leviävien virusten analyysivalmiutta sekä soveltaa vesimikrobiologian alan tutkimushankkeissa pääasiassa molekyylibiologisiin tekniikoihin perustuvaa virusanalytiikkaa. Tärkeimpiä kohdeviruksia ovat noro-, sapo-, rota-, adeno- ja hepatiittivirukset. Tärkeä osa tehtävää on osallistua omalla asiantuntemuksellaan vesiongelmien ja vesiepidemioiden selvitystyöhön, sekä veden ja vesijärjestelmien laadun monitorointiin ja todentamiseen käytettävien mikrobiologisten menetelmien kehittämiseen. Tutkimustulosten julkaiseminen ja raportointi sekä aktiivinen viestintä ovat osa tehtävänkuvaa.

Turvallisuusselvitys

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme

Voit olla etsimämme henkilö, jos sinulla on ylempi korkeakoulututkinto (maisteritaso) luonnontieteiden, kuten ympäristötieteen, mikrobiologian, virologian, biokemian tai muulta vastaavalta alalta. Tehtävien hoitaminen edellyttää kykyä perehtyä mikrobien molekyylibiologiseen analytiikkaan ja kiinnostusta seurata aktiivisesti tutkimusalan kehitystä.

Työkokemus ympäristömikrobiologiasta ja virologisten menetelmien, kuten soluviljelytekniikoiden tuntemus lasketaan ansioksi tehtävää täytettäessä. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä yhteistyö-, verkottumis- ja tiimityöskentelytaitoja. Bioinformatiikan alan osaaminen, sekä erinomainen suomen- ja englanninkielinen suullinen ja kirjallinen ilmaisutaito ovat eduksi tehtävien hoitamisessa.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Tehtävä sijoittuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen palkkausjärjestelmän vaativuustasoon 7, jossa tehtäväpalkka on 2.667,84 €/kk. Lisäksi maksetaan suoriutumiseen perustuvaa henkilökohtaista palkanosaa.

Edut

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työympäristön, toimivat työtilat, kivat työkaverit, edullisen lounaan sekä ePassi-edun.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävässä on 6 kuukauden koeaika.

Hae paikkaa

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Hakemuksia ei palauteta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
PL 30
00271
Helsinki Hae työpaikkaa