Ajankohtaista

Tutkijatohtori/projektitutkija immuunisäätelyn tutkimukseen – Turun yliopisto, Turun Biotiedekeskus

14.11.2019

https://rekry.saima.fi/certiahome/open_job_view.html?id=00008073&did=5600&lang=fi&jc=14&nav_from_open_jobs_view_new=true

Tutkijatohtori tai projektitutkija immuunisäätelyn tutkimukseen molekulaarisen systeemi-immunologian ryhmään Turun Biotiedekeskukseen

Akatemiaprofessori Riitta Lahesmaan ohjaamassa monialaisessa kansainvälisessä tutkimusryhmässä Turun Biotiedekeskuksessa on avoinna tehtävä immuunisäätelyn tutkimuksessa (https://bioscience.fi/research/molecular-systems-immunology/profile/). Etsimme motivoitunutta tutkijatohtoria tai projektitutkijaa, jolla on mahdollisuus jatkaa työtä väitöskirjatyöntekijänä.

Häiriöt immuunijärjestelmässä ja lymfosyyttien toiminnassa johtavat tulehduksellisiin sairauksiin kuten nivelreumaan ja tyypin 1 diabetekseen. Projektissa selvitetään immuunivälitteisten sairauksien syntymekanismeja tavoitteena kehittää yksilöllisiä hoitomuotoja tulevaisuudessa.

Rekrytoivan organisaation kuvaus

Ryhmämme tutkii ihmisen immuunijärjestelmän säätelyä tavoitteena ymmärtää immuunivälitteisten sairauksien syntymekanismeja. Tämä on edellytys näiden tautien ja hoidon kehittämiseksi.  Tutkimme mm. lymfosyyttien epigeneettistä ja transkriptionaalista säätelyä molekyylitasolla.

Turun Biotiedekeskus  (https://bioscience.fi) on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen erillinen laitos. Keskuksen tehtävä on edistää korkeatasoista tutkimusta ja koulutusta. Turun Biotiedekeskus tarjoaa moderneja teknologioita ja huippuosaamista  mm. seuraavilla tutkimuksen aloilla:yksisoluanalyysi, NGS, epigenomiikka, proteomiikka, laskennallinen biologia ja solunkuvantaminen.

Hakijoilta edellytetään:

  • Soveltuvaa tohtorin tutkintoa (erikoistutkijan/tutkijatohtorin tehtävä) tai soveltuvaa maisterin tutkintoa (projektitutkijan tehtävä) esim. luonnontieteiden tai biolääketieteen alalta
  • Kykyä oma-aloitteiseen työskentelyyn ja erinomaisia vuorovaikutustaitoja (sekä suullinen että kirjallinen taito)
  • Tieteellisiä julkaisuja korkeatasoisissa kansainvälisissä lehdissä ainakin yhdellä seuraavista aloista: immunologia, molekyyli- ja solubiologia, autoimmuniteetti, genetiikka, epigenomiikka (tohtoritutkijan tehtävä)
  • Erinomaisia tietoja ja taitoja molekyyli- ja solubiologiassa sekä vahvaa taustaa epigenetiikassa.
  • Käytännön kokemus epigenomiikan tekniikoista ja tähän liittyvästä bioinformatiikasta sekä immunologiasta katsotaan eduksi.

Hakemus

Palkka määräytyy yliopistojen työehtosopimuksen mukaisesti. Tehtävät kuuluvat tutkimushenkilökuntaan. Tutkijatohtorin keskimääräinen palkka on 2600 -3600 eur/kk (tai 3100 – 4200 eur/kk kokemuksesta riippuen)  ja projektitutkijan palkka on keskimäärin 2150 – 2600 eur/kk.

Tehtävä alkaa aikaisintaan 1.1.2020. Aloitusajankohta on neuvoteltavissa. Tehtävä täytetään alustavasti kahden vuoden ajaksi, mutta saattaa jatkua vielä vuoden ajan. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Hakemukset tulee jättää viimeistään 30.11.2019 (23:59) Turun yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (https://www.utu.fi/fi/yliopisto/tule-meille-toihin/avoimet-tehtavat)

Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo, julkaisuluettelo, luettelo valikoiduista julkaisuista ja kolmen suosittelijan yhteystiedot. Lisäksi erikoistutkijan/tutkijatohtorin tehtävää hakevien tulee liittää hakemukseen akateeminen portfolio (https://www.utu.fi/fi/yliopisto/tule-meille-t%C3%B6ihin/akateeminen-portfolio)

Lisätietoja avoimesta tehtävästä antaa Prof. Riitta Lahesmaa, email: riitta.lahesmaa(at)utu.fi ja hakuprosessista henkilöstöasiantuntija Paula Luoma paula.luoma(at)utu.fi.