Ajankohtaista

Tutkijatohtori rintasyöpätutkimukseen

24.1.2022

https://rekry.saima.fi/certiahome/application_edit_welcome.html?field_id=0&job_name=Tutkijatohtori+rintasy%C3%B6p%C3%A4tutkimukseen&job_id=12601&jc=14&lang=fi&place_id=158&did=5600

Akatemiatutkija Emilia Peuhu etsii tutkimusryhmäänsä motivoitunutta ja pätevää tutkijatohtoria ajalle 1.3.-31.8.2022 (on todennäköistä, että tehtävä jatkuu tämän jälkeen). Peuhun tutkimusryhmä (https://peuhulab.utu.fi/) toimii Turun yliopiston biolääketieteen laitoksella. Tutkimushankkeen tavoitteena on selvittää miten kudoksen jäykkyys, koostumus ja rakenne säätelevät rintasyöpää. Tutkimusta rahoittavat Suomen Akatemia, Sigrid Juseliuksen säätiö, ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Rintasyövän etenemisen varhaisvaiheet tunnetaan edelleen huonosti. Tehtävä sijoittuu projektiin, jossa tutkitaan kudosjäykkyyden ja geeniekspression vuorovaikutusta spatiaalista transkriptomiikkaa ja kliinistä kudosmateriaalia käyttäen, ja siinä hyödynnetään tutkimusryhmän kehittämää kudoksen 3D bioprinttausmenetelmää.

Edellytykset

  • Suoritettu tohtorintutkinto soveltuvalta alalta (esim. biolääketiede, lääketiede, molekyylibiologia tai biokemia)
  • Kyky itsenäiseen tutkimustyöhön ja projektinhallintaan
  • Hyvät viestintä-, vuorovaikutus- ja organisointitaidot
  • Sujuva englanninkielentaito

Eduksi katsotaan

  • Soluviljelytaidot ja kokemus ihmis- ja eläinkudosnäytteiden käsittelystä
  • Bioinformatiikan osaaminen (R)
  • Vahva kokemus molekyylibiologisista menetelmistä (RNA- ja proteiinieristys, kvantitatiivinen PCR, Western blot, kloonaus)

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä.

Palkka

Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartan tasojen 4 – 6 mukaisesti, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 2591,28 – 3498,98 €/kk. Tehtäväkohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on vähintään 6% ja enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Valitun henkilön toivotaan aloittavan mahdollisimman pian, mutta aloituspäivä on sovittavissa. Tehtävässä on korkeintaan 3 kuukauden koeaika.

Hakeminen

Hakemukset tulee jättää viimeistään 10.2.2022 klo 23:59:59 Suomen aikaa yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki hakulomakkeeseen löytyy kyseisen tehtävän tiedoista osoitteessa www.utu.fi/tyopaikat hakemuksen yläosasta kohdasta ”Täytä hakemus”.

Hakemukseen tulee liittää motivaatiokirje (korkeintaan 1 sivu), tohtorintutkintotodistuksen kopio, CV ja julkaisuluettelo. Hakemuksessa tulee ilmoittaa kahden suosittelijan tiedot (nimi, tehtävä ja sähköpostiosoite). Kärkihakijat haastatellaan pian haun päättymisen jälkeen.

Yliopisto on sitoutunut edistämään yhteisömme yhdenvertaisuutta, tasa-arvoisuutta ja moniarvoisuutta. Kaikkia kiinnostuneita hakijoita taustasta riippumatta kannustetaan hakemaan.

Lisätietoa tehtävistä antaa dosentti Emilia Peuhu, +358 504703420, emilia.peuhu@utu.fi

Hakuprosessiin liittyen voit olla yhteydessä henkilöstöasiantuntija Kristiina Nuutilaan, kristiina.nuutila@utu.fi, p. +358503135224

Lue lisää meistä työnantajana: Tervetuloa meille töihin.