Ajankohtaista

Tutkimuspäällikkö/Erikoistutkija (hakuaikaa jatkettu) – Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Helsinki

23.10.2019

https://www.valtiolle.fi/fi-FI/ilmoitus?id=33-414-2019

Työnantaja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Vahvuuksiamme ovat merkityksellinen työ, osaava ja intohimoisesti työhönsä suhtautuva henkilöstö ja loistavat tietovarannot. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen. THL:ssä työskentelee noin 1100 asiantuntijaa ja tutkijaa. THL on savuton työpaikka.

Viran/tehtävän kuvaus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen valtion palvelut osaston oikeustoksikologian yksikkö hakee kliinisen kemian laboratoriotoimintoihin tutkimuspäällikköä tai erikoistutkijaa vakinaiseen työsuhteeseen.

Tutkimuspäällikön tai erikoistutkijan tehtävänä on kehittää ja johtaa kliinisen kemian akkreditoituja laboratoriotoimintoja sekä tutkimusprojekteja. Tutkimuspäällikkö tai erikoistutkija toimii alansa asiantuntijana kansantautien suoja- ja riskitekijöitä (esim. diabetes, sydän- ja verisuonitaudit) selvittävissä tutkimuksissa. Tarjoamme monipuolisia tehtäviä monitieteellisissä kotimaisissa ja kansainvälisissä yhteistyöprojekteissa sekä hyvässä laboratoriotyöyhteisössä.

Turvallisuusselvitys

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme

Odotamme hakijalta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, sekä teoreettista ja käytännön osaamista kliinisen kemian analytiikasta. Edellytämme hakijalta tutkimusten ja laboratoriotyön suunnittelun ja kehittämisen osaamista ja kokonaisuuksien hahmottamista sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Aikaisempi kokemus akkreditoidussa laboratoriossa työskentelystä sekä soveltuva tohtorin tutkinto ja tutkimustausta katsotaan eduksi. Eduksi katsotaan myös hyvä kielitaito (suomi, ruotsi, englanti) viestintään ja kansainvälisten kontaktien hoitamiseen ja julkaisemiseen.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Tehtävä sijoittuu THL:n palkkausjärjestelmän vaativuustasoihin 4-5, jossa peruspalkka on 3598,50 tai 4044,70 euroa/kk. Lisäksi maksetaan suoriutumiseen perustuvaa henkilökohtaista palkanosaa maksimissaan 50 %.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävässä on 6 kk koeaika.

Tehtävän kesto Vakinainen


Alkamisaika 1.11.2019 tai sopimuksen mukaan.

Työaikamuoto Virastotyöaika

Työpaikkojen lukumäärä 1

Sijainti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Mannerheimintie 166
00300
Helsinki

Lisätietoja tehtävästä

Teemu Gunnar
Yksikönpäällikkö
029 524 8425
etunimi.sukunimi@thl.fi

Iris Erlund
Tutkimuspäällikkö
029 524 8466
etunimi.sukunimi@thl.fi

Jouko Sundvall
Laboratoriopäällikkö
029 524 8292
etunimi.sukunimi@thl.fi