Hallitus 2024

Johanna Matilainen

johanna.matilainen (at) uef.fi

”Hei! Opiskelin solu- ja molekyylibiologiaa Jyväskylän yliopistossa ja nyt teen väitöskirjaa Itä-Suomen yliopistossa, Kuopion kampuksen biolääketieteen yksikössä. Tutkin väitöskirjaprojektissani solunulkoisten vesikkeleiden roolia lihavuudessa. Kerron hyvin mielelläni yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista kaikille kiinnostuneille, joten tule ihmeessä juttelemaan!”

Anna Aalto

Varapuheenjohtaja

anna.aalto (at) abo.fi

”Heips! Åbo Akademista valmistunut solubiologi, joka ei ole kotikaupunkia pidemmälle päässyt. Parhaillaan valmistelen väitöskirjatyötä Met1-kytketyn ubikitinaation roolista immuunivasteen välityksessä, ja kunniakseni saan käyttää banaanikärpästä koe-eläimenäni. Olen uusi SSB hallituskuvioissa, mutta vastailen mielelläni kysymyksiin SSB:n toiminnasta. Toimin myös jäsenlehden mainostoimittajana, eli jos haluat mainostaa lehdessä, niin paas tulemaan viestiä 😊

Hej! Jag är en cellbiolog från Åbo Akademi, som aldrig kommit längre bort från min kära hemstad Åbo. Som bäst färdigställer jag min doktorsavhandling i ämnet: Met1-kopplad ubikvitinering och dess roll i bananflugans immunsignalering. Jag är nyvald till SSB:s styrelse, men ifall du har frågor gällande föreningen, svarar jag mer än gärna. Jag är även medlemstidningens reklamredaktör, så ifall du har extra pengar på dig och vill lägga med en reklam i tidningen, så är det bara att slå en signal 😊”

Emmi Virtanen

Sihteeri

emmi.je.virtanen (at) gmail.com

”Heippa!

Olen Turun yliopistosta biokemian koulutusohjelmasta keväällä 2023 maisteriksi valmistunut solubiologi.

Keväällä 2023 tutustuin myös ensimmäistä kertaa Suomen solubiologien toimintaan ja pääsin mukaan hallitukseen. Nyt olen toista vuotta SSB:n hallituksen jäsen ja saan toimia hallituksessa sihteerinä. Olen hyvin innoissani kaikista SSB:n järjestämistä jutuista.🥳

Jos yhdistyksen toiminta kiinnostaa, minuun saa olla yhteydessä esimerkiksi instagramissa tai sähköpostitse.

Nähdään SSB:n tapahtumissa tai Turussa!”

Onni Sirkiä

Taloudenhoitaja

sirkia.onni (at) gmail.com

”Heips! Olen Jyväskylän yliopistosta 2023 maisterin paperit saanut solu- ja molekyylibiologi, joka päätyi tekemään väitöskirjaa Itä-Suomen yliopistoon Kuopioon. Väitöskirjani aiheena minulla on mikromuovien lisäaineiden akvaattinen ekotoksikologia, eli hieman ympäristötieteiden puolella tässä liikutaan, vaikka metodologisesti ollaankin vankasti solu- ja molekyylibiologian maaperällä. SSB:n hallituksessa olen ollut mukana keväästä 2023, ensin vuoden päivät rivijäsenenä ja siitä eteenpäin kirstunvartijan roolissa. Mikäli yhdistyksen toiminta kiinnostaa tai herää kysyttävää, saapi olla rohkeasti sähköpostilla yhteyksissä tai nykäistä hihasta meidän tapahtumissa!”

Meeri Niemi

meeri.niemi (at) hotmail.fi

Vilma Tarkiainen

TIedotussihteeri

vilmatarkiainen98 (at) gmail.com

Katri Ketola

katri.m.ketola (at) gmail.com

Henna Littunen

henna.littunen (at) gmail.com

Elina Siljamäki

elisil (at) utu.fi

”Tervehdys Turusta! Valmistuin solubiologiksi Jyväskylästä, ja väitökseni jälkeen siirryin tutkijaksi Turun yliopistoon. Tällä hetkellä toimin erikoistutkijana ja molekulaarisen syöpäbiologian dosenttina Bioteknologian laitoksella. Tutkimukseni keskittyy selvittämään kasvaimen immuunimikroympäristön merkitystä okasolusyövän leviämisessä. Toimin Suomen Solubiologit ry:n puheenjohtajana vuosina 2013-2020, ja tällä hetkellä olen hallituksen jäsen. Olen myös Solubiologi-lehden Turun alueen paikallistoimittaja, joten otathan rohkeasti yhteyttä jos haluaisit julkaista oman artikkelisi lehdessämme!”