Ajankohtaista

KANSAINVÄLINEN LIFE SCIENCE LIVE -TAPAHTUMA SUOMEEN

26.6.2018

http://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/life-science-live/

Life Science Live on uusi, kansainvälinen lääketieteen ja terveydenhoidon ammattitapahtuma. Kokonaisuus järjestetään Turun Messukeskuksessa 15.-16.5.2019.
Life Science Live -tapahtuman sisällöstä vastaavat Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu ja Turku Science Park Oy osana HealthTurku-kärkialan kehitystyötä. Turku Science Park Oy järjestää perinteisen HealthBIO-tapahtumansa Life Science Live -tapahtuman yhteyteen. Osana tapahtumakokonaisuutta on myös kaksipäiväinen i-HD (Improved Health Data) konferenssi.

Huippukohtaaminen kokoaa kansainväliset alan osaajat Turkuun. Osallistujat ovat yrityksiä, ammattilaisia, tutkijoita sekä opiskelijoita, sisäänostajia ja sijoittajia. Tapahtumassa esitellään mm. uusimpia innovaatioita messuosastoilla. Vuoden 2019 pääteemana on tekoäly sekä sen käyttö mm. terveydenhuollossa, lääkekehityksessä ja biotekniikassa.

−Suomessa valmistetuista terveysteknologian tuotteista yli 80 prosenttia päätyy vientiin. Tästä huolimatta yrityksillä on tarve kehittää ratkaisujaan Suomessa yhdessä tutkimuksen ja sairaaloiden kanssa. Tämä tuo terveysteknologiaratkaisuja osaksi suomalaisen potilaan hoitoa, edistää yritysten kasvua ja vientiä sekä lisää samalla investointeja Suomeen, kertoo messuilla mukana olevan Terveysteknologia ry:n toimitusjohtaja Saara Hassinen.

SUOMI ON LÄÄKETUTKIMUKSEN JA TUTKIMUSOSAAMISEN HUIPPUOSAAJA

Terveys ja hyvinvointi on maailman suurin toimiala, joka on jo pitkään kasvanut yli 5 prosenttia vuodessa. Suomelle terveysteknologiaan liittyvä teollisuus on tärkeää, ja vientimme on globaalistikin merkittävää.
Turku on puolestaan luonteva tukikohta tapahtumalle. Alueella toimii yli 100 alan yritystä, kaksi lääketieteeseen ja bioteknologiaan suuntautunutta yliopistoa sekä johtava tutkimus- ja kehittämiskeskus. Yli 20 turkulaista innovaatiota on noussut maailmanlaajuisiksi.
Life Science Live on myös silta tutkijoiden ja yritysten välillä. Tapahtumassa on tarjolla uusinta tietoa tiede- ja liike-elämän suuntauksista. Valmistelut muun muassa matchmaking-tapahtumaan ovat myös käynnissä.

−Biolääketieteessä ja lääketieteessä matka perustutkimuksesta sovelluksiin lyhenee koko ajan. Turun yliopistoilla on vahvat perinteet niin lääkekehityksen kuin diagnostisten menetelmien kehittämisessä. Haemme koko ajan uusia kotimaisia ja ulkomaisia kumppanuuksia, jotta voisimme entistä vahvemmin yhteistyöllä aikaansaada globaalisti vaikuttavia innovaatioita paremman terveyden hyväksi. Uskomme, että uudentyyppiset ja eri tieteenalojen ylittävät yhteistyömuodot ovat tulevaisuudessa paras tapa saavuttaa niitä, kertoo Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen. 

Lisätietoa Suomen yrityselämästä

OHJELMASTA

Life Science Live on paitsi tapahtuma myös silta tutkijoiden ja yrityselämän välillä. Tapahtumassa haetaan mm. uusia kontakteja.

Tapahtuman esiintyjiä ovat mm. PhD, Euroopan innovaatiotutkimuslaitoksen terveysministeriön puheenjohtaja Dipak Kalra, FT, bioinformatiikan tutkimusjohtaja ja laskennallisen biolääketieteen ryhmänjohtaja (Turun yliopisto ja Åbo Akademi) Laura Elo, signaalinkäsittelyn professori Moncef Gabbouj sekä Turun yliopiston kardiovaskulaarilääketieteen professori ja Sydäntutkimuskeskuksen johtaja Olli Raitakari.

Dipak Kalra, PhD, FRCGP, FBCS, on Euroopan innovaatiotutkimuslaitoksen terveysministeriön puheenjohtaja.

Laura Elo, FT, toimii bioinformatiikan tutkimusjohtajana ja laskennallisen biolääketieteen ryhmänjohtajana Turun Biotekniikan keskuksessa  (Turun yliopisto ja Åbo Akademi). Hänen poikkitieteellinen, yli 30 asiantuntijasta koostuva tutkimusryhmänsä kehittää laskennallisia työkaluja ja matemaattisia mallinnusmenetelmiä modernien bioteknologioiden tuottamien laajojen mittausdatojen analysointiin ja tulkintaan useissa kansallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa (esim. Horisontti 2020 ja Euroopan tutkimusneuvosto ERC). Tutkimuksen tavoite on edistää monimutkaisten sairauksien, kuten diabeteksen ja syövän, diagnostiikkaa ja hoitoa.

Dr. Gabbouj on signaalinkäsittelyn professori. Gabbouj työskentelee Tampereen teknillisen yliopiston signaalinkäsittelyn laitoksessa, jossa hän johtaa multimedia-tutkimusryhmää.

Professori Olli Raitakari toimii Turun yliopiston Kardiovaskulaarilääketieteen professorina ja Sydäntutkimuskeskuksen johtajana. Hän on toiminut kansallisen Lasten Sepelvaltimotaudin Riskitekijät tutkimuksen (LASERI) pääkoordinaattorina vuodesta 1999. Raitakari johtaa lisäksi turkulaista STRIP-tutkimusta, joka on maailman pitkäkestoisin lapsuudesta aikuisuuteen kestänyt dieetti-interventiotutkimus. Raitakari on tutkimustyössään hyödyntänyt molemmissa hankkeissa uusia kuvantamismenetelmiä, biomarkkerimäärityksiä ja geneettisepidemiologisia menetelmiä. Hankkeista on julkaistu useita merkittäviä alkuperäishavaintoja, jotka ovat tärkeällä tavalla lisänneet ymmärrystä siitä, miten eri riski- ja suojatekijät sekä elintavat vaikuttavat ateroskleroottisten verisuonimuutosten kehittymiseen lapsilla ja aikuisilla.

OHJELMATOIMIKUNNAN JÄSENET

Jyrki Heino – Professor, Director, Department of Biochemistry, University of Turku, Chairman of the committee
Sari Mäkelä – Professor, Director, Institute of Biomedicine, University of Turku
Pasi Liljeberg – Professor, Department of Future Technologies, University of Turku
Tero Piispanen – Director, Internationalisation Services and BioTurku, Turku Science Park Ltd.
Merja Tieaho – Senior Advisor, Turku Science Park Ltd.
Tero Karhi – Senior Advisor, Turku Science Park Ltd.
Saara Hassinen – CEO, Healthtech Finland
Arto Maaninen – Vice Rector, University of Oulu
Juhani Soini – Vice Rector, Turku University of Applied Sciences
Niklas Sandler – Professor, Vice Rector, Åbo Akademi University
Timo Vasankari – Project Chief, Department of Future Technologies, University of Turku
Tuomas Valtonen – Research Manager, Department of Future Technologies, University of Turku
Juuso Blomster – Chief Physician, Turku University Hospital
Mia Bengström – Senior advisor, Pharma Industry Finland
Anna Björk and/or Sari Sireeni-Seirala – Fujitsu Finland Oy
Dr Olaf Queckenberg – Head of Global Chemical and Pharmaceutical Development, Bayer
Maarit Palo, Manager / Executive Government Affairs, IBM Finland, University Relations, IBM Nordic
Jyrki Lehtimäki, Senior Manager, Strategic Development, Biologics and New Modalities, Orion Corporation
Janne Lehtiranta, Senior Advisor, Turku Science Park Ltd.