Ajankohtaista

Solubiologian Gradu- tai harjoittelupaikka Jyväskylässä

19.9.2018

Etsitään solubiologiasta kiinnostunutta gradutyöntekijää ja/tai harjoittelijaa tutkimusprojektiin, jonka aiheena on HDL:n vaikutus soluhengitykseen. Projekti toteutetaan yhteistyössä prof. Heikki Kainulaisen (Jyväskylän yliopisto, Liikuntabiologia) ja tutkimusjohtaja Matti Jauhiaisen (Lääketieteellinen tutkimuslaitos Minerva, Helsinki) tutkimusryhmien kanssa ja työt tehdään Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveyslaboratoriossa (jäähallin ja hipposhallin välissä Hippoksella).

Projektissa pääsee tutustumaan mm. soluviljelymenetelmiin HDL:n eristykseen verinäytteestä ultrasentrifugaatiolla sekä käsiteltyjen solujen analysointiin esim. niiden soluhengitystä mittaamalla (high resolution respirometry).

Päävastuu työsi ohjauksesta on allekirjoittaneella, mutta myös muilta laboratoriossa työskenteleviltä tutkijoilta saat apua ja ohjausta. Projektin avulla saat käsityksen työskentelystä useamman projektin yhteisessä laboratoriossa, kokemusta useasta biotieteiden alalla käytössä olevasta tutkimusmenetelmästä ja käytännön kokemuksen tieteenteosta.

Sinulta odotetaan laboratoriossa työskentelyn perustaitoja, soluviljelykurssilla opittavia taitoja ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn.

Projektin voi aloittaa jo syksyllä, mutta kokeellinen osa toteutuu pääosin kevään aikana.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä.

Maarit Lehti, FT
LIKES-tutkimuskeskus
Rautpohjankatu 8
40700 Jyväskylä

maarit.lehti@likes.fi

040 550 3515