Ajankohtaista

Tohtorikoulutettava tai erikoistutkija – Dosentti Kaisa Ivaskan tutkimusryhmä, Turun yliopisto

20.10.2020

https://rekry.saima.fi/certiahome/open_job_view.html?id=00009932&did=5600&lang=fi&jc=14&nav_from_open_jobs_view_new=true

Turun yliopiston biolääketieteen laitoksessa on haettavana tohtorikoulutettavan tai erikoistutkijan määräaikainen tehtävä dosentti Kaisa Ivaskan tutkimusryhmässä. Tehtävä sisältyy Suomen Akatemian rahoittamaan tutkimushankkeeseen, jossa tutkitaan luuston erittämien säätelytekijöiden merkitystä energia-aineenvaihdunnassa. 

Luu on metabolisesti aktiivinen kudos, joka erittää endokriinisesti vaikuttavia tekijöitä, osteokiinejä. Osteokiinit säätelevät energia-aineenvaihduntaa eläinmalleissa, mutta niiden merkitys ihmisellä tunnetaan heikosti. Tutkimusprojektin tavoitteena on tunnistaa verenkierrossa ja luuytimessä esiintyviä osteokiinejä ja tutkia niiden säätelyä, merkitystä ja diagnostista käyttöä. Projekti sisältää soluviljelyä, molekyylibiologiaa, proteiinianalytiikkaa sekä potilasnäytteiden ja koe-eläinten käsittelyä. Aiempi työkokemus ja osaaminen edellä mainituista tekniikoista/menetelmistä katsotaan hakijalle eduksi. Tehtävään valittavalla tulee olla sujuva englanninkielen taito. 

Tehtävään voidaan valita tohtorikoulutettava tai erikoistutkija. Tehtävänimike päätetään valitun henkilön koulutuksen ja kokemuksen perusteella yliopiston johtosäännössä määriteltyjen kelpoisuusvaatimusten mukaisesti. Erikoistutkijan tehtävään otettavalta edellytetään tohtorin tutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön. Tohtorikoulutettavan tehtävään otettavalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa esimerkiksi solubiologian, biolääketieteen tai biokemian alalta. Lisäksi edellytetään motivoitumista jatko-opintoihin ja tohtorin tutkinnon suorittamiseen. Mikäli tehtävään valittavalla ei ole tohtorintutkinnon opinto-oikeutta tehtävään valittaessa, tehtävä täytetään aluksi nimikkeellä projektitutkija. 

Tehtävä täytetään 1.12.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävä täytetään 2-vuotiskaudeksi. Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. 

Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaisesti. Väitöskirjaa päätyönään tekevän tohtorikoulutettavan osalta palkkaus määritellään työsuhteen alussa vaativuustasolle 2, ja palkka on alkuvaiheessa vähintään 2179 e/kk. Erikoistutkijan tehtävä sijoittuu yliopiston palkkausjärjestelmän vaativuustasolle 5, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 2935,55 euroa kuukaudessa ja sen lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50% tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Tehtävään haetaan yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Haku päättyy tiistaina 27.10.2020 (klo 23:59).  

Hakemukseen tulee liittää CV ja enintään yhden sivun pituinen englanninkelinen motivaatiokirje sekä kahden suosittelijan yhteystiedot (nimi, työpaikka, sähköposti). 

Lisätietoja tehtävän sisällöstä antaa dosentti Kaisa Ivaska, sähköpostitse kaisa.ivaska(at)utu.fi. 

Lisätietoja hakuprosessista antaa henkilöstösihteeri Päivi Aalto, (p. + 358 50 313 6830, paivi.aalto(at)utu.fi) tai henkilöstöasiantuntija Terhi Suojanen (puh. +35850 3569262, terhi.suojanen(at)utu.fi).