Ajankohtaista

Tutkija HUS Helsingin Biopankki – HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, Helsinki

14.11.2020

https://duunitori.fi/tyopaikat/tyo/tutkija-hus-helsingin-biopankki-shsus-12598226?utm_source=loimu&utm_medium=email

HUSissa toimiva Helsingin Biopankki kerää biologisia näytteitä sekä niihin liittyviä monipuolisia data-aineistoja biolääketieteellisen tutkimuksen tarpeisiin. Haemme monialaiseen joukkoomme senioritasoista data-analyytikkoa (data scientist, datatieteilijä) analysoimaan ja käsittelemään näytteisiin liittyviä terveystietoja sekä esim. näytteistä analysoitua genomidataa. Työskentelet asiantuntijana kotimaisten sekä kansainvälisten huippututkijoiden kanssa kooten ja analysoiden biopankkinäytteisiin liittyviä tietoaineistoja tutkimushankkeille. Asiakastyöhön liittyvän data-analytiikan lisäksi työ sisältää potilastietojärjestelmissä olevien terveystietojen ETL-prosessointia ja esikäsittelyä analysoitavaan muotoon.

Edellytämme sinulta

– Vahvaa ohjelmointitaitoa sekä tietokantaosaamista, ymmärrystä tietomalleista ja algoritmeista, kokemusta erilaisista ohjelmointiympäristöistä, virtuaalipalvelimista ja pilvipalveluista.

– Analyyttistä luonnetta ja omatoimisuutta sekä aitoa innostusta dataratkaisujen kehittämiseen ja datan ja sen laadun sekä hyödynnettävyyden ymmärtämiseen

– Kykyä toimia osana monialaista tiimiä yhteistyössä tutkija-asiakkaiden, ICT-asiantuntijoiden sekä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Työssä edellytetään myös sitoutumista vastuunottoon tavoitteiden saavuttamiseksi aikataulujen puitteissa.

– Hyvää suomen kielen taitoa

Biopankin pääasiallinen analyysiympäristö toimii osana HUSin tietoallasinfrastruktuuria (Azure), jonka Azure Data Bricks-ympäristöön sekä adl-tietovarastoon liittyvä kokemus katsotaan eduksi. Lääketieteellinen osaaminen sekä aiempi kokemus joko potilasrekisteriaineistoista tai genomidatan analyysista on eduksi, samoin kuin aiempi kokemus tutkimustyöstä on eduksi. Työhön on mahdollista sisällyttää myös mahdollisuus osallistua akateemisiin tutkimuksiin sekä koneoppimisen ja tekoälyn analyysimenetelmien kehittämiseen.

Helsingin Biopankki tarjoaa miellyttävän ja joustavan työyhteisön sekä yhteiskunnallisesti tärkeän työn, jossa on mahdollisuus kehittyä ja kartuttaa kokemusta, ja joka tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Teemme työtä, jossa on mahdollisuus vaikuttaa suoraan sairauksien tunnistamisen ja hoidon kehittymiseen, lääketieteellistä tutkimusta edistäen.

Hakukelpoisuus

Tehtävässä ei ole asetettuja kelpoisuusvaatimuksia.

Edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja soveltuvaa kokemusta.

Painotamme valinnassa kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä ja hakijan soveltuvuutta analyytikkotiimimme täydentämiseen.

Edellytämme asiakas- ja potilastiloissa työskentelevältä tartuntatautilain mukaista rokotussuojaa, ja terveydenhuollon toimintayksiköissä työskentelevältä terveydentilan selvitystä keuhkotuberkuloosista.

Kohteen aloituspäivämäärä: 2021-1-1
Ensisijainen sijainti: Helsinki-Haartmaninkatu 3, Helsinki
Organisaatio: 7104 Tutkimus- ja opetustoiminnan johdon vastuualue
Työsuhteen tyyppi: VakinainenVakinainen
Aikataulu: Kokopäiväinen
Työvuoro: kokopäivätyö
Noudatettava työ- tai virkaehtosopimus: KVTES
Yhteystiedot: Tietojärjestelmäpäällikkö Hanna Heikkinen hanna.heikkinen@hus.fi
Työnantajakuvaus: HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito. HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme. HUS on savuton.
Hakuaika päättyy: 2020-12-4