Ajankohtaista

Tutkimusteknikko / Laboratorioanalyytikko, proteiinintuotanto

22.4.2022

Hakulinkki

Etsitkö merkityksellistä työtä, mahdollisuutta hyödyntää osaamistasi kestävän kehityksen edistämiseen, ja inspiroivaa työyhteisöä tieteen ja teknologian ytimessä? Haluaisitko olla mukana kehittämässä biopolttoaineita, uudenlaisia ruokaproteiineja, biomateriaaleja sekä lääkeaineita? VTT saattaisi olla sinulle oikea paikka!

VTT on yksi Euroopan johtavista tutkimusorganisaatioista ja yhteistä meille VTT:läisille on uteliaisuus, halu oppia uutta ja löytää ratkaisuja aikamme suurimpiin haasteisiin. Poikkitieteellinen ja kansainvälinen yhteisömme koostuu yli 2000 huippuammattilaisesta, jotka ovat sitoutuneet luomaan vaikuttavuutta tieteeseen perustuvien innovaatioiden avulla. Tutustu meihin tarkemmin tutustumalla VTT:n tutkimusinfrastruktuuriin VTT World:issa.

Strategiamme mukaisesti rakennamme myös maailman merkityksellisintä työpaikkaa. Kulttuurimme perusta muodostuu todennetusti inspiroivasta työpaikasta, jossa voi hyödyntää ja kehittää potentiaaliaan. VTT:läisille tärkeitä ovat myös mahtavat kollegat, merkityksellinen työ sekä joustavuus. Lue lisää kulttuuristamme täällä.
 

Haemme tutkimusteknikkoa / laboratorioanalyytikkoa proteiinintuotantotiimiin Espoon toimipisteeseemme.
 

Tässä tehtävässä sinulla on keskeinen rooli tutkimustyössä osana projektitiimiä, joka työskentelee yhteiskunnallisesti tärkeiden aiheiden parissa; esimerkkeinä kestävän kehityksen ei-eläinperäiset ruokaproteiinit, rokotteiden tuotanto antibioottien käytön vähentämiseksi, entsyymiseokset biopolttoaineiden valmistukseen, sekä terapeuttiset proteiinit ja lääkevalmisteet. Tutkimuksemme keinoin olemme rakentamassa kestävää ruoantuotantoa ja kehittämässä uudenlaisia biologisia materiaaliratkaisuja.

Lue esimerkki tiimimme tutkimuksesta:

Maitoa ilman lehmää ja munia ilman kanaa – suomalaiset keksivät, miten maailman kasvavaa väestöä ruokitaan
 

Tehtäviisi kuuluvat:

 • Työskentely asiakasprojekteissa, joissa kehitetään erilaisten proteiinien tuottoon käytettäviä mikrobikantoja – kantojen rakennus ja analysointi kuuluvat pääasiallisiin työtehtäviisi
 • Tutkimus- ja kehitystyön toteutus tutkijoiden ohjauksessa
 • Tulosten dokumentointi elektroniseen laboratoriopäiväkirjaan
 • Tulosten yhteenveto ja raportointi
 • Osallistuminen laboratorion yleisiin töihin
   

Olet etsimämme henkilö, kun sinulla on:

 • laboratorioanalyytikon/-teknikon tutkinto tai muu tehtävään soveltuva ammattikoulu- tai AMK-tutkinto
 • muutaman vuoden kokemus mikro-/molekyylibiologian tutkimusmenetelmistä tai vaihtoehtoisesti opintojesi kautta osaamista näistä menetelmistä
 • kokemusta tai koulutusta geenitekniikan työskentelytavoista
 • aikaisempi kokemus hiiva- tai homesienityöskentelystä luetaan eduksi, mutta ei ole ehdoton vaatimus – tekemällä oppii
 • hyvät kommunikointi- ja yhteistyötaidot, sillä tulet työskentelemään vaihtelevissa projekteissa tutkijoiden, teknikoiden ja asiakkaiden kanssa. Työympäristömme on hyvin kansainvälinen, joten odotamme sinulta myös kykyä työskennellä englannin kielellä.
 • huolellinen ja itsenäinen työskentelytapa
 • kiinnostuneisuus alasta ja valmius oppia uutta
   

Tarjoamme sinulle:

 • Merkityksellistä työtä. Pääset omalla asiantuntemuksellasi ja tehtäviesi kautta tukemaan VTT:n strategian toteuttamista Kohti eksponentiaalista toivoa. Tutkimuksellamme tähtäämme systeemisten ja teknologisten haasteiden ratkaisemiseen, kuten hiilineutraaliuden saavuttamiseen ja huippuluokan digitaalisten järjestelmien luomiseen.
 • Inspiroivan yhteisön. VTT yhdistää kaikki innovaatioiden huippualat kvanttiteknologiasta synteettiseen biologiaan. VTT:läisenä pääset rakentamaan tieteen ja teknologian tulevaisuutta. Pääset osaksi huippu kivaa Proteiinintuottoryhmää, jossa on asiantuntijoita hyvin erilaisista taustoista.
 • Ura- ja oppimismahdollisuuksia. Tieteellisenä asiantuntijaorganisaationa panostamme paljon oppimiseen ja kehittymiseen sekä tuemme henkilöstöämme saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Tarjoamme mahdollisuuksia kehittyä ja kasvaa uusien vastuiden kautta. Tästä syystä VTT:llä viihdytäänkin niin kauan – keskimääräinen työsuhteen pituus on yli 10 vuotta. Jos olet utelias, kunnianhimoinen ja halukas oppimaan, VTT on oikea paikka viedä urasi uudelle tasolle.
 • Tukea hyvinvoinnillesi. Henkilöstömme on tärkein voimavaramme, joten pidämme heistä hyvää huolta. Panostamme tiimityön ja johtajuuden kehittämiseen sekä tarjoamme monipuolisia hyvinvointipalveluita työ- ja perhe-elämän hyvän tasapainon mahdollistamiseksi. Kuuden viikon palkallisen loman lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuurietuja, harrastuskerhoja sekä vapaaehtoisia hyvinvointipalveluita, kuten meditaatio-ohjelmia ja kognitiivisen ergonomian koulutusta.
   

Hae nyt ja liity huippuammattilaistemme joukkoon!

Jätä CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen rekrytointiportaalissamme 1.5.2022 mennessä. Haethan mahdollisimman pian, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuajan kuluessa.
 

Innostuitko ja haluat kuulla lisää?

Lisätietoja tehtävästä antaa tiimipäällikkö Antti Aalto, antti.aalto@vtt.fi,
+358 50 338 51 27: 19.4.2022 klo 13-14 ja 22.4.2022 klo 10-11.

Odotamme yhteydenottoasi!

Työpaikan sijainti: Tietotie 2, Espoo
Haku alkaa 8. huhtikuuta 2022 ja päättyy 1. toukokuuta 2022, klo 23.59 (Europe/Helsinki)
Työsuhteen tyyppi: Toistaiseksi voimassa oleva, kokoaikainen