Ajankohtaista

Uuden puheenjohtajan terveiset

14.6.2021

Artikkeli on julkaistu myös Solubiologi-lehden numerossa 1/2021.

Hyvä Suomen Solubiologit ry:n jäsen/seuraaja!

Suomen Solubiologit ry sai helmikuussa uuden hallituksen, ja tällä kertaa myös uuden puheenjohtajan. Elina Siljamäki on luotsannut hallitusta ja koko yhdistystä erittäin ansiokkaasti vuodesta 2013 lähtien, jolloin olin jo itsekin mukana hallituksessa. Tähän saakka olen hoitanut tiedotussihteerin tehtäviä ja seurannut, kuinka hienosti Elina on kehittänyt yhdistyksemme toimintaa. Kuluneisiin vuosiin on mahtunut lukemattomia seminaareja, tapahtumia, kokouksia ja yhdistykselle muitakin tärkeitä merkkipaaluja. Elinan aikana on muun muassa päivitetty yhdistyksen nettisivut, rakennettu jäsenintra ja järjestetty tieteellinen yhteisseminaari Suomen Sidekudostutkijat ry:n kanssa helmikuussa 2020. Toimintaamme seuranneet voivat varmasti olla samaa mieltä siitä, että Elina on tehnyt erittäin hyvää työtä, minkä ansiosta yhdistyksemme on tullut monelle tutuksi. Kiitos siis, Elina, kuluneista vuosista sekä siitä, että saamme pitää sinut hallituksessa mukana!

Olette varmastikin huomanneet, että Suomen Solubiologit on viime vuosina lisännyt näkyvyyttään sosiaalisessa mediassa – meidät löytää nykyään nettisivujen lisäksi myös Facebookista, Instagramista ja Twitteristä. Näin pyrimme tulemaan tutuiksi alan opiskelijoille, työntekijöille, yliopistoille ja erilaisille organisaatioille koko Suomen alueella. Sen perusteella, mitä olen organisaatioviestinnästä oppinut, tärkeää on viestiä juuri siellä, missä tärkeät kohderyhmät viettävät aikaansa. Sen perusteella, että nykyinen hallituslaisemme Terhi Heino löysi meidät alun perin juuri Instagramin kautta, voidaan työn nähdä jo kantavan hedelmää. Toivon, että pystymme kehittämään viestintäämme niin, että voimme tarjota teille jatkossa yhä mielenkiintoisempaa sisältöä, ja että meidät löytänyt henkilö päätyisi tutustumaan toimintaamme tarkemminkin. Suuri yhdistyksen ylpeyden aihe on myös Solubiologi-lehti, jota päätoimittaja Jenny Joutsen on uudistanut viime vuosina toimituskunnan kanssa. Solubiologi on tyylikäs, ajankohtaisia aiheita käsittelevä julkaisu, ja tiettävästi myös ainoa suomen kielellä artikkeleita julkaiseva alan lehti. Tällä tavoin teemme omalta osaltamme työtä tieteen popularisoinnin hyväksi.   

Yksi tärkeä tehtävämme on toimia yhdyssiteenä alan opiskelijoiden ja työelämän välillä. Tämän toteuttamiseksi olemme jo vuosia tiedottaneet alan avoimista työpaikoista nettisivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme. Se on selkeästi ollut tehokasta: hallituslaiset ovat useaan otteeseen kuulleet, että moni on saanut tiedon avoimesta työpaikasta ensin nimenomaan meidän kauttamme. Hienoa on myös se, että rekrytoivat tutkimusryhmät ja yritykset ottavat meihin suoraan yhteyttä ja pyytävät mainostamaan avoinna olevaa työ-, opiskelu- tai harjoittelupaikkaa. Kunniajäsenemme Jari Rantamäen sanoin: Silloin kun yhdistykseen otetaan yhteyttä jonkin asian tiimoilta, niin silloin on tehty jotakin oikein. Tämä on mielestäni konkreettinen osoitus siitä, että todella toimimme molemminpuolisena yhdyssiteenä opiskelijoiden ja jäsentemme sekä työelämän välillä. Yksi tavoitteistani on, että yhdistyksemme keksii tulevaisuudessa muitakin tapoja toteuttaa tätä tehtävää, jolloin voimme omalta osaltamme tukea alan opiskelijoiden ja jäsentemme työllistymistä.

Haluan vielä kerran kiittää kunniasta toimia tämän hienon yhdistyksen puheenjohtajana – lupaan kehittää Suomen Solubiologien toimintaa parhaani mukaan, yhdistyksen arvokkaita perinteitä kuitenkaan unohtamatta!

Kevätterveisin Johanna Matilainen