Ajankohtaista

Väitöskirjatutkija/projektitutkija, Turun Biotiedekeskus

12.1.2023

Hae täällä!

Kuvaus projektista

Etsimme väitöskirjatutkijaa syövän hoitoresistenssiä tutkivaan projektiin.

Työskentely tapahtuu Turun proteomiikayksikössä ja Cancer Therapy Resistance -laboratoriossa. Molemmat laboratoriot sijaitsevat Biocityssä, Turussa, ja ovat sidoksissa Turun yliopistoon. Väitöskirjatutkija tulee työskentelemään osana monitieteistä ja kansainvälistä tutkimusryhmää. Tehtävä voidaan painottaa kokeelliseen tai laskennalliseen suuntaan, riippuen valitun henkilön osaamisesta.

Projekti keskittyy syöpäsolujen adaptaatioon BRAF-targetoituihin hoitoihin melanoomassa. Työtehtäviin sisältyy latentin hoitoresistenssin solulinja- ja xenograft-mallien, sekä BRAF-targetoitua hoitoa saaneiden melanoomapotilaiden jäännöskasvaimien karakterisaatio hyödyntäen yksisolu-transkriptomiikkaa ja -proteomiikkaa, targetoituja genomieditointi-tekniikoita ja muita nykyaikaisia solu- ja molekyylibiologian tekniikoita.

Työ tarjoaa kiinnostavia haasteita, dynaamisen työympäristön, pääsyn viimeisimpään tutkimusinfrastuktuuriin sekä mahdollisuuden kehittää uusia uraauurtavia yksisolu-tekniikoita.

Tehtävän edellytykset

Vaadittu osaaminen

  • Maisterin tutkinto biotieteiden alalta (esim. Biokemia, biolääketiede tai bioinformatiikka) tai LL tutkinto. Myös pian valmistuvat FM tai LL -opiskelijat huomioidaan.
  • Tehtävään haetaan ensisijaisesti väitöskirjatutkijaa tai projektitutkijaa. Mikäli tehtävään valittu henkilö on vasta viimeistelemässä maisterin tutkintoa, tehtävänimike on tutkinnon suorittamiseen saakka tutkimusavustaja.
  • Englannin kielen erinomainen osaaminen, sekä kirjallisesti että suullisesti, on välttämätöntä.
  • Aiempi kokemus solu- tai molekyylibiologiasta.

Seuraavat taidot katsotaan eduksi:

  • Ohjelmointitaidot (esim. R tai Python).
  • Kokemus soluviljelytekniikoista.
  • Kokemus hiirimalleista.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä. Mikäli tehtävään valittavalla ei ole tohtorintutkinnon opinto-oikeutta tehtävään valittaessa, tehtävä täytetään aluksi nimikkeellä projektitutkija 31.5.2023 asti ja tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta haetaan seuraavassa mahdollisessa haussa (kevät 2023). Lue lisää Turun yliopiston tutkijakoulusta (UTUGS) ja tohtoriohjelmista.

Valintakriteerimme perustuvat pätevimmän ja sopivimman hakijan löytämiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että koulutuksen, julkaisujen ja työkokemuksen lisäksi yksilökohtaiset ominaisuudet, motivaatio, kielitaito ja muut relevantit kriteerit otetaan huomioon.

Palkkaus ja työsuhteen kesto

Työ alkaa 1.3.2023, tai sovitun mukaisesti. Väitöskirjatutkijan nimikkeellä työsopimus on määräaikainen vuoden 2025 loppuun ja sitä voidaan jatkaa mahdollisuuksien mukaan. Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Palkka määräytyy yliopistojen työehtosopimuksen perusteella. Tehtävä kuuluu tutkimushenkilökuntaamme, ja palkka väitöskirjatutkijalle tai projektitutkijalle on noin 2500-2800€/kk ja tutkimusavustajalle noin 2032 -2280€/kk.

Hakeminen

Hakemukset on jätettävä viimeistään 12.2.2023, ja hakemuksen tulee sisältää seuraavat dokumentit yhdessä PDF-tiedostossa englanniksi tai suomeksi:

1) Motivaatiokirje, joka sisältää osaamisesi esittelyn peilaten ylempänä mainittuihin edellytyksiin (max 1 sivu).

2) Ansioluettelo (max 2 sivua).

3) Tutkintotodistusten kopiot.

4) Kolmen suosittelijan yhteystiedot (nimi, työpaikka ja sähköpostiosoite).

5) Muut mahdolliset hakijan ansioita ja kelpoisuutta osoittavat asiakirjat.

Lisätietoja työpaikkaan liittyen antaa Proteomiikkayksikön johtaja Otto Kauko otto.kauko(at)utu.fi tai Cancer Therapy resistance -ryhmän johtaja Kari Kurppa kari.kurppa(at)utu.fi. Lisätietoa rekrytointiprosessista antaa biocityhrservices(at)utu.fi.